Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Στο έλεος του θεού η Χίος!


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΛΩΜΕΝΑ ΦΡΕΑΤΙΑ
Με την αγωνία έζησαν το Σάββατο οι κάτοικοι των «δύσκολων» περιοχών της Χίου λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Σοβαρό πρόβλημα δημιουργήθηκε κύρια και όπως λένε και οι άνδρες της Πυροσβεστικής από τα φραγμένα φρεάτια της πόλης, χωρίς ευτυχώς να έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα προηγούμενων περιπτώσεων σε σπίτια και ιδιοκτησίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι κλήσεις που δέχθηκε η πυροσβεστική για απάντληση υδάτων δεν ξεπέρασαν τις πέντε.  Σοβαρό πρόβλημα δημιουργήθηκε στο Βαρβάσι κοντά στο 5ο Δημοτικό Σχολείο όπου οι σχάρες των ομβρίων ήταν φραγμένες.
Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία της κατοίκου της περιοχής Σταματίας Πετρίδη ότι παρά τις αλλεπάλληλες κλήσεις στη ΔΕΥΑΧ οι εκπρόσωποι της εταιρείας της απαντούσαν ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα συνεργεία για να ξεφράξουν τα φρεάτια. Τελικά το μεσημέρι του Σαββάτου συνεργείο της εταιρείας βρέθηκε στο σημείο και 
προχώρησε στον καθαρισμό των φρεατίων. «Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που βρέχει να καρδιοχτυπάμε για τις περιουσίες μας λέει χαρακτηριστικά η ίδια».
Πρόβλημα να σημειωθεί ότι παρουσιάστηκε και στον παραλιακό της Φάρκαινας αφού το κύμα έφερε μπάζα στο οδόστρωμα και παράλληλα φθορές στο τοιχίο με αποτέλεσμα να χρειαστεί γκρεϊντερ για να ανοίξει το δρόμο

 tvpatrida.gr
ΣΧΟΛΙΟ
Κωμικοτραγικός ο Δήμος Χίου,τόσες μέρες η ΕΜΥ προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και δεν έγινε τίποτα.Το απόγευμα του Σαββάτου,ο Δήμος ξύπνησε,αφού βέβαια είχε βρέξει και άρχισε να καθαρίζει σκουπίδια και κάποια φρεάτια!Ευτυχώς το βράδυ της Παρασκευής η βροχή σταμάτησε γρήγορα γιατί θα είχαμε και πάλι σκηνές Οκτωβρίου!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου