Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ


Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου, προς το Δήμο της Χίου, ύστερα από την τοποθέτηση καλουπιών στη αυλή του σχολείου μέσα στο Σαββατοκύριακο, για την τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών, χωρίς να ειδοποιηθεί ο Σύλλογος, αλλά ούτε και η Διεύθυνση για την έναρξη των εργασιών.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τσούρος αναφέρει ότι  ενώ υπήρχε η δέσμευση από πλευράς Δήμου ότι δεν θα γινόταν καμία ενέργεια πριν οριστικοποιηθεί η ημερομηνία παραλαβής των προκατασκευασμένων αιθουσών τελικά δεν τηρήθηκε.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος μιλάει για βεβιασμένες και εν κρυπτό κινήσεις, καθώς επίσης για πρόχειρη αντιμετώπιση του θέματος και έλλειψη σεβασμού στην εκπαιδευτική διαδικασία. Θίγει επίσης το θέμα ασφάλειας των μαθητών.
Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Νίκος Νύκτας τονίζει ότι το συγκεκριμένο έργο είναι στο ΕΣΠΑ και οι ημερομηνίες πιέζουν, ενώ υπογραμμίζει ότι πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι οι στόχοι είναι κοινοί και δεν είναι άλλοι από τη δημιουργία του έργου και την ασφάλεια των μαθητών.
«Λυπηρό» χαρακτήρισε το γεγονός ότι οι 8 αίθουσες που αναμενόταν να έρθουν στη Χίο, τελικά θα σταλούν σε σχολεία άλλων νομών που η αναγκαιότητα είναι μεγαλύτερη, αφού εδώ και τρείς μήνες ο Νομός μας δηλώνει ανέτοιμος να της δεχτεί.
 tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου