Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Καθομολόγηση με λουκέτο..


Πανεπιστήμιο ΑιγαίουΣε οριακό σημείο λειτουργεί το Παν. Αιγαίου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πρύτανη του Ιδρύματος Πάρη Τσάρτα, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί μας, προκειμένου να παρευρεθεί στην τελετή καθομολόγησης 100 προπτυχιακών και  20 μεταπτυχιακών φοιτητών, τοπικού τμήματος.

«Τόσο η περικοπή των πιστώσεων όσο και η μείωση του προϋπολογισμού αλλά και το γεγονός των ελλείψεων διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, έχουν γονατίσει το νησιωτικό πανεπιστημιακό ίδρυμα», ανέφερε ο κ. Τσάρτας ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να κατανοήσει ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, είναι δομημένο πάνω στην έννοια της νησιωτικότητας και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να μπαίνει στην ίδια μοίρα με τα πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αφού δεν έχουμε ούτε μεγάλα κληροδοτήματα αλλά ούτε και ακίνητη περιουσία όπως αυτά»
Ιωάννης ΓκιάλαςΙ. Γκιάλας: «Να αναγνωριστούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων»
Την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων έθιξε σε συνέντευξη του στα ΜΜΕ, ο καθηγητής Ιωάννης Γκιάλας ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε ότι το πρόβλημα του ιδρύματος είναι ότι όλες οι αλλαγές από την Κυβέρνηση γίνονται οριζόντια με αποτέλεσμα να μπαίνει το Παν. Αιγαίου στην ίδια μοίρα με τα μεγάλα πανεπιστήμια.
 «Η πλειοψηφία των αποφοίτων μας έχουν εργασία, μετά την απόκτηση των πτυχίων είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, αλλά θα πρέπει επιτέλους να αναγνωριστούν τα επαγγελματικά δικαιώματα τόσο από την πολιτεία όσο και από το Τεχνικό Επιμελητήριο», τόνισε ο ίδιος.
Παράλληλα ο κ. Γκιάλας ανέφερε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η πρώτη επιστημονική έρευνα με θέμα την πορεία των αποφοίτων των τμημάτων του Ιδρύματος, από το 2005 και μετά.
Πάρης ΤσάρταςΚλειστό το ίδρυμα Τρίτη και Τετάρτη
Πάντως όπως ανέφερε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το ίδρυμα με απόφαση συγκλήτου θα παραμείνει κλειστό αύριο Τρίτη αλλά και την Τετάρτη ως μέτρο πίεσης προς το αρμόδιο Υπουργείο.
«Αναγκαζόμαστε να προβούμε σε αυτή την ενέργεια για να διαμαρτυρηθούμε για τα όσα ετοιμάζει να εφαρμόσει το Υπουργείο Παιδείας, στο χώρο των ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, γι’ αυτό και αποφασίσαμε πέρα από το κλείσιμο του ιδρύματος, να προχωρήσουμε σε μία σειρά παράλληλων δράσεων αλλά και συνέντευξης τύπου, προκειμένου, τα αιτήματά μας, να γίνουν ευρέως γνωστά και κυρίως στις τοπικές κοινωνίες», κατέληξε στις δηλώσεις του, ο Πρύτανης Πάρης Τσάρτας.
kounoupi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου