Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Σοβαρό εργατικό ατύχημα


Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη σε εργοστάσιο στη Χίο, όταν ένας  εργάτης από λάθος χειρισμό μηχανήματος μάγκωσε το δάκτυλο του δεξιού χεριού του με αποτέλεσμα το μηχάνημα να του ακρωτηριάσει σχεδόν το δάκτυλο του, αφού του αφόρεσε δέρμα και ιστούς και εμφανίστηκε το κόκκαλο. 
Ο άτυχος εργάτης μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο της Χίου, όπου οι γιατροί πρόκριναν τον ολικό ακρωτηριασμό του δακτύλου του, ωστόσο αρνήθηκε και μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο ΚΑΤ, όπου υποβλήθηκε σε 3ωρη εγχείρηση και επιχειρήθηκε να αποκατασταθεί η ζημιά με δέρμα και ιστούς από το χέρι του.

chiospress.gr

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Από γενικότερο ενδιαφέρον ρωτάω.... Αυτός που χειριζόταν το μηχάνημα είχε δίπλωμα;;;
Ο χειρισμός μηχανημάτων απαιτείτε να γίνετε από εξειδικευμένο χειριστή.
Η έκφραση που γράφετε "από λάθος χειρισμό μηχανήματος", παραπέμπει το φταίξιμο στο χειριστή...
Έγινε πραγματογνωμοσύνη από κλιμάκιο του ΚΕΠΕΚ;
Θα ήθελα μια απάντηση αν σας είναι εύκολο, διότι το να δίνετε μομφή λάθους στο χειριστή που πρέπει να συνυπολογίσει δεκάδες αστάθμητους παράγοντες είναι η εύκολη λύση, αλλά λίγο επιπόλαια...
Ευχαριστώ.

NewsOfChios είπε...

Κε Βασίλη καταρχήν είναι αναδημοσίευση από άλλο site.
Επειδή το συμβάν το γνωρίζω,έγινε από λάθος χειρισμό.Ανεξάρτητα αν έχει δίπλωμα και εάν υπάρχει αποτέλεσμα της πραγματογνωμοσύνη το συμβάν δεν μπορεί να περιγραφεί αλλιώς!
Σίγουρα το αρμόδιο κλιμάκιο θα βγάλει το πόρισμα και ίσως και τα δικαστήρια αλλά εδώ το δημοσίευμα κάνει περιγραφή του ατυχήματος!

Unknown είπε...

Σας ευχαριστώ για την απάντηση...
Η σχετική μου παρατήρηση για το συμβάν είχε μόνο επαγγελματικό ενδιαφέρον ως χειριστής και εκπρόσωπος εργαζομένων, αλλά και ως ενδιαφερόμενου για τον επαγγελματικό κίνδυνο στα ανυψωτικά μηχανήματα έργου...
Φυσικά κανένας δεν είναι αλάθητος...
Όμως επειδή συνήθως ένα συμβάν έχει περισσότερους από έναν αστάθμητους παράγοντες, έχω κάποιες επιφυλάξεις για το "λάθος χειρισμό μηχανήματος"!!
Τέλος πάντων εφ' όσον μου λέτε ότι το "γνωρίζετε το συμβάν", δεν έχω λόγους να μη σας πιστέψω.
Θά ήθελα όμως (εάν και εφ' όσον έχετε τη δυνατότητα) έστω και με e-mail να μου περιγράψετε ακριβώς το περιστατικό, διότι σε επόμενο σεμινάριο θα μπορούσα να το αναφέρω.
Ευχαριστώ.

Δημοσίευση σχολίου