Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

«Μπαλάκι» έγινε νεφροπαθής: Σταματά τη χορήγηση φαρμάκων επειδή δεν μπορεί να τα αγοράσει!



Σε απόγνωση βρίσκεται ο καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, νεφροπαθής, Χρήστος Καραγιώργης λόγω του ότι η διακοπή της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Χίου για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά και η καθυστέρηση στην αποπληρωμή των συνταγών από το ταμείο τον έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.
Έτσι σύμφωνα με έγγραφο του προς το Διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στη Χίο Γιάννη Κυριαζή κάνει γνωστό ότι από τις 10 Φεβρουαρίου διακόπτει τη φαρμακευτική του αγωγή «λόγω της αδυναμίας να προμηθευτεί τα απαραίτητα φάρμακα, η μηνιαία αξία των οποίων ανέρχεται περίπου στα 2.200 ΕΥΡΩ το μήνα».
Έτσι για να μπορέσει να αγοράσει τα φάρμακα ο κ. Καραγιώργης αναγκάστηκε να δανειστεί 4.500 ΕΥΡΩ, πιστεύοντας ότι άμεσα θα τα λάμβανε από το ταμείο του με την κατάθεση των σχετικών παραστατικών.
«Επικοινώνησα με την προϊσταμένη του ΟΠΑΔ Χίου και η απάντησή της ήταν ότι δεν έχουν έλθει χρήματα», σημειώνει ο νεφροπαθής εκπαιδευτικός.
Όταν μάλιστα μίλησε με τη γραμματεία του Προέδρου του ΟΠΑΔ τον παρέπεμψαν στο υπουργείο Οικονομικών και από εκεί στο υπουργείο Υγείας και πάλι στο υπουργείο Οικονομικών!
«Όπως καταλαβαίνετε, από τις προσπάθειες μου δεν μπόρεσα να βρω άκρη και μέση. Όλη αυτή η κατάσταση με οδηγεί σε ψυχολογικό και οικονομικό αδιέξοδο και πολλές σκέψεις περνάνε από το μυαλό μου, με το ενδεχόμενο οποιασδήποτε απονενοημένης ενέργειας».
Το έγγραφο το κοινοποιεί αντί των εμπλεκόμενων υπουργείων, στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μήπως και λόγω του ότι δοθεί λύση για το πρόβλημα ενός νησιώτη.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου Θοδωρής Νικολαϊδης σημείωσε ότι καταλαβαίνει την απόγνωση του συγκεκριμένου ασφαλισμένου του ΟΠΑΔ, εκφράζοντας την άποψη ότι το ταμείο θα πρέπει άμεσα να εξοφλήσει τα προσκομισθέντα τιμολόγια. Στο αίτημα δε του Παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ να γίνει μια εξαίρεση, τόνισε ότι οι φαρμακοποιοί αδυνατούν να το κάνουν, αναμένοντας το ταμείο να δώσει λύση και με τη δική τους εξόφληση ώστε να επιστρέψουν στο καθεστώς επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων και στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ.
  Θοδωρής Πυλιώτης
 
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: ) 56χρονος σήμερα  ΧρήστοςΚαραγιώργης, έξω από τη μονάδα τεχνητού νεφρού το 2003 σε μια ακόμα κινητοποίηση του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του.

chiosnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου