Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ

ΕΦ'ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ


Η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των οφειλόμενων εισφορών, των πλημμυροπαθών επαγγελματιών από τη Θεομηνία της 18ης Οκτωβρίου, προς τα ασφαλιστικά τους ταμεία παρέχεται με εγκύκλιο του υπουργείου εργασίας, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Α. Ζαννίκος, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε. Έτσι οι πληγέντες επιχειρηματίες μπορούν να πάνε στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ προκειμένου να ρυθμίσουν τις εισφορές που χρωστάνε από 1 Οκτωβρίου του 2010  μέχρι και τις 31 Μαρτίου του 2011 και παράλληλα να προγραμματίσουν την καταβολή τους σε άτοκες δόσεις από τον Απρίλιο και μετά. «Είναι μια θετική εξέλιξη αυτή αν και καθυστερημένη ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου συμπληρώνοντας ωστόσο ότι το θέμα των αποζημιώσεων δεν προχωράει και τόσο θετικά.
«Βρισκόμαστε ακόμα στο 1ο στάδιο της διαδικασίας που ακολουθείται μέχρι να εκταμιευθούν τα χρήματα για τις αποζημιώσεις και για το λόγο αυτό απαιτείται εγρήγορση των τοπικών φορέων ούτος ώστε να ασκηθεί πίεση προς τα αρμόδια υπουργεία για να εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση» τόνισε ο Αντώνης Ζαννίκος.  Επιπλέον ο ίδιος ζήτησε από τους 35 επαγγελματίες που έχουν κάνει αίτηση και έχουν ασφάλιση από ιδιωτική εταιρεία να προσκομίσουν άμεσα στο τμήμα ΠΣΕΑ τα σχετικά έγγραφα προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.
Καλά νέα αναμένονται όμως και από την γενική συνέλευση των Ελληνικών Τραπεζών την Παρασκευή,  παρουσία του πρόεδρου των Επιμελητηρίων κ. Κασσιμάτης, ο οποίος και θα ζητήσει ετήσια παράταση καταβολής τραπεζικών δόσεων δανεισμού των επαγγελματιών με τους έλληνες Τραπεζίτες να φαίνονται ανοιχτή στο ενδεχόμενο εξάμηνης παράτασης.

«ΡΙΞΤΕ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ»
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε ακόμα και στο πρόβλημα των υψηλών ενοικίων σε κεντρικά εμπορικά σημεία της πόλης, που έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων να τα εγκαταλείπουν και να αναζητούν στέγη σε «φθηνότερους» δρόμους και ζήτησε από τους ιδιοκτήτων των ακινήτων να λογικευτούν και να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών. «Οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν κατανοήσει το  πρόβλημα και ρίχνουν τις τιμές» είπε χαρακτηριστικά ζητώντας και από τους Χιώτες να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.
Ένας ακόμα «πονοκέφαλος» για τους επαγγελματίες είναι και αυτός των διαρρήξεων, όπου καταγράφεται έξαρση, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου να  δηλώνει ότι υπάρχει λύση εφόσον συνεργαστεί η τοπική κοινωνία με τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Τον έλεγχο από τα αρμόδια υπουργεία αλλά και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να διευκρινιστούν οι λόγοι που η τιμή της βενζίνης στη Χίο είναι από τις υψηλότερες στην Πανελλαδικά,  ζήτησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου. Όπως τόνισε μετά από έρευνα που έγινε, η αιτία που οι Χιώτες πληρώνουν ακριβότερα τα καύσιμα σε σύγκριση με τους υπόλοιπους νησιώτες του Βορείου Αιγαίου εντοπίζεται στο γεγονός των αποθηκευτικών χώρων που υπάρχουν στο νησί. Έτσι ζήτησε να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος και αν πράγματι η αιτία είναι αυτή να ανοίξει από την Περιφέρεια η «αγορά» προκειμένου και άλλες εταιρείες να δημιουργήσουν αποθήκες καυσίμων στο νησί, ούτος ώστε να μην υπάρχει μονοπωλιακή κατάσταση.



ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΞ’ ΟΙΚΟΝΟΜΩ»
Τέλος ο κ.Ζαννίκος ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Τετάρτη στο χώρο του Επιμελητηρίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα από τους εκπροσώπους του ΤΕΕ και των τραπεζών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα που άνοιξε «Εξ’οικονομω κατ’οικον» προκειμένου να ενημωθούν οι πολίτες για τις δυνατότητες που παρέχονται αλλά και οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον κατασκευαστικό και όχι μόνο κλάδο. 

tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου