Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

ΠΙΘΑΝΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Ψηφίστηκε η διάταξη για τη μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που αφορά στην κατάργηση τελών και δικαιωμάτων υπέρ τρίτων στα εισιτήρια των επιβατών και των οχημάτων. Ο Γιάννης Διαμαντίδης, αρμόδιος υπουργός Θαλλάσιων Υποθέσεων δήλωσε ότι η μείωση: "Θα έχει άμεση επίδραση στους επιβάτες της Ακτοπλοΐας, καθώς θα μειωθούν οι ναύλοι πάνω από 10%."  Υπέρ της διάταξης ψήφισαν η ΝΔ ψήφισε και ο ΛΑΟΣ. Η εφαρμογή τώρα της απόφασης αναμένεται να ξεκινήσει μετά τη δημοσίευση της στο ΦΕΚ κάτι που θα πάρει τουλάχιστον 15 με 20 μέρες.
Όπως δήλωσε ο πράκτορας της
HSW Θ.Μιχαλάκης, η απόφαση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα, τοπικά τουλάχιστον, να καταργούνται τα 0.60€ που εισέπραττε το σωματείο των αχθοφόρων, γεγονός που όπως λέει ο ίδιος τους διευκολύνει, αφού πολλά ήταν τα παράπονα από επιβάτες που δεν ήθελαν να πληρώνουν το συγκεκριμένο αντίτιμο με το σκεπτικό ότι δεν χρειάζεται κάποιος να μεταφέρει τις αποσκευές τους. Μια ακόμα εισφορά που καταργείται αφορά τα λεμβουχικά τέλη, ένα αναχρονιστικό αντίτιμο, μιας και εκτός από τη Σαντορίνη, σε κανένα άλλο μέρος δεν υπάρχει η αντίστοιχη υπηρεσία των λεμβούχων.
Πάντως ο πράκτορας της
HSW άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι τιμές στα εισιτήρια να αυξηθούν, παρά τις καταργήσεις των συγκεκριμένων τελών, μιας και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες παρά τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου έχουν αφήσει «σταθερές» τις τιμές των εισιτηρίων
 
tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου