Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΑΝΩ - ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ 15 ΝΕΑΡΩΝ


>> «ΣΑΠΙΣΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΛΟΓΩ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ»
Αντιμέτωποι με την παραβατικότητα ανήλικων και γενικότερα ατόμων νεαρής ηλικίας, ενταγμένων σε ομάδες που δρουν συστηματικά και οργανωμένα το τελευταίο διάστημα είναι πλέον οι αρμόδιοι φορείς και η κοινωνία, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, έξω από μαγαζί της παραλίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό λιμενικού.  
Συγκεκριμένα οι άνδρες του λιμενικού ειδοποιήθηκαν γύρω στη μια τα ξημερώματα για συμπλοκή νεαρών έξω από κατάστημα της προκυμαίας. Άμεσα στο σημείο έφτασαν άνδρες του λιμενικού προκειμένου να επιβάλουν την τάξη, αλλά δέχθηκαν την επίθεση από 10 περίπου νεαρούς, με αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό ενός 41χρονου λιμενικού στο κεφάλι, ο οποίος και μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. «Ο λιμενικός δέχτηκε τη βάναυση απρόκλητη και ύπουλη επίθεση 10 περίπου ατόμων», επιβεβαίωσε ο Λιμενάρχης, Γ. Σκανδάλης.
Οι λιμενικές αρχές συνέλαβαν έναν 18χρονο κι έναν 28χρονο, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην εισαγγελική αρχή, αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, ώσπου να οριστεί δικάσιμος, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος των Λιμενικών Υπαλλήλων, κ. Τριπολίτη. «Το χημείο του Κράτους δεν μπόρεσε να δώσει βεβαίωση για τις ναρκωτικές ουσίες γιατί τη συγκεκριμένη στιγμή ήταν κλειστό. Το Νοσοκομείο δεν μπόρεσε να δώσει ιατρική γνωμάτευση επειδή λόγω Σαββατοκύριακου η Γραμματεία ήταν κλειστή, ενώ από την εφορία δεν μπορέσαμε για τον ίδιο λόγο να προμηθευτούμε το απαραίτητο διπλότυπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τριπολίτης αγανακτισμένος επισημαίνοντας ότι η πολιτεία πρέπει να πάρει τα μέτρα της. «Μόνο και μόνο από την εμφάνιση του λιμενικού, δεν χρειαζόταν παραπάνω αποδείξεις πάντως για να καταλάβουν ότι ο άνθρωπος έχει κακοποιηθεί βάναυσα», είπε ο ίδιος, καταλήγοντας ότι το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το σύνολο των φορέων, προκειμένου να εφαρμοστεί η νομιμότητα και οι δράστες να μην κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Εκτός του περιστατικού του ξυλοδαρμού, κοντά στην περιοχή αυτή εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν επίσης τρεις πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν συνολικά περίπου 9 γραμμάρια ινδικής κάνναβης.
Όπως δήλωσε πάντως ο κ. Σκανδάλης, το Λιμεναρχείο θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους στην παραλία, ενώ σε συνεργασία με την Ασφάλεια Χίου θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει συνολικά την κατάσταση.

Α. Δαμίρης: «Γνωρίζουμε τα μέλη τις ομάδας και μας γνωρίζουν κι αυτοί»
Σύμφωνα με τον Διοικητή της Ασφάλειας Χίου, Ανδρέα Δαμίρη, τα 15 μέλη της συγκεκριμένης ομάδας έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την Ασφάλεια και είναι συγκεκριμένα 5 ανήλικοι από 17- 18 ετών και οι υπόλοιποι νεαροί ενήλικες. «Τους γνωρίζουμε καλά.  Κάποιοι από αυτούς έχουν συλληφθεί στο παρελθόν, ενώ δύο από αυτούς έχουν εκτελέσει ποινή φυλάκισης» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι και ο ίδιος ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από πλευράς τους σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο.
tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου