Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ και στην Χίο



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 18 ΜΑΪΟΥ 2011
2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΧΙΟΥ

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Δήμος Χίου, με πρωτοβουλία της ιστορικού τέχνης κ. Φωτεινής Ξυλά-Φαλαλιού διοργανώνουν στην Χίο στις 18 και 22 Μαΐου 2011 τη 2η Συνάντηση των Μουσείων της Χίου.
Την πρώτη ημέρα, 18 Μαΐου 2011, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου με θέμα «Θεοί και Λατρεία στην Αρχαία Χίο» από την αρχαιολόγο Κ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Δ. Τσαρδάκα,, και το απόγευμα επίσκεψη στο Βυζαντινό Μνημείο της Παναγίας της Κρήνας, το οποίο  θα ανοίξει, μετά από πολλά χρόνια για το σκοπό του εορτασμού της Ημέρας των Μουσείων.
Τη δεύτερη ημέρα, 22 Μαΐου 2011, στην Αίθουσα Συμβουλίου Περιφερειακής Ενότητας Χίου, θα λάβει χώρα ημερίδα με θέμα «Περιφερειακά Μουσεία. Προβληματισμοί για θέματα λειτουργίας και προβολής των Μουσείων της Χίου». Την ημερίδα θα χαιρετίσουν οι επίσημοι και θα προλογίσουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης. Βασικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο πρώην Υπουργός κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, με θέμα: «Η σπουδαιότητα των Περιφερειακών Πινακοθηκών και Μουσείων».
Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις των εκπροσώπων των Μουσείων της Χίου για το δυναμισμό της Ένωσης Μουσείων της Χίου στη σημερινή εποχή και θα καταγραφούν προβλήματα και προτάσεις.
Για δεύτερη συνεχή φορά τα Μουσεία της Χίου συναντώνται ως ενιαίος φορέας για να στείλουν το μήνυμα της συνεργασίας και να αποτελέσουν υγιές παράδειγμα για τα περιφερειακά μουσεία όλης της Ελλάδας.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΧΙΟΥ
Φωτεινή Ξυλά-Φαφαλιού
Ιστορικός Τέχνης.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου