Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Οι εθελοντές του Κάστρου καθάρισαν κι έκαναν το καθήκον τους και με το παραπάνω,οι αρμόδιοι θα πάρουν την σκυτάλη τώρα?

Διαβάστε την ανακοίνωση της εθελοντικής ομάδας...
Ολοκληρώθηκε η δεύτερη Κυριακή εθελοντικού καθαρισμού από την εθελοντική ομάδα δράσης "Το Κάστρο της Χίου-'Ενας χαμένος παράδεισος".

Μετά από πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες των μελών της ομάδας μας και κάτω από αντίξοες συνθήκες (έλλειψης υλικο-τεχνικών μέσων, παρουσία έντονης ζέστης και περιορισμένης συμμετοχής) καθαρίστηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος των τειχών της δυτικής και νότιας πλευράς του Κάστρου. Στη δεύτερη αυτή προσπάθεια συμμετείχαν και χειριστές του Δήμου Χίου, η Ένωση Πυροσβεστών Χίου καθώς και εθελοντές των Ομηρίστας.

Ευχόμαστε πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες να ευαισθητοποιηθούν και να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα καθαριότητας και ευπρεπούς εμφάνισης ίσως του μεγαλύτερου και σπουδαιότερου μνημείου της πόλης της Χίου και πιθανόν του νησιού. Ένα μνημείο που ΟΛΟΙ οι επισκέπτες του νησιού μας θα πρέπει να περνούν τις πύλες του και έτσι να θαυμάσουν από κοντά ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας, της παράδοσης, της αρχιτεκτονικής και του πολιτισμού του νησιού μας. Πρέπει επιτέλους κάθε χρόνο να πραγματοποιούνται ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ με τη συμβολή τόσο ημών των εθελοντών, αλλά όσο και των αρμόδιων φορέων τέτοιου είδους εργασίες στο Κάστρο.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες.......

DSC02671_640x480

DSC02694_640x480

DSC02701_640x480
DSC02697_640x480chioscastle.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου