Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Η ΧΙΟΣ ΜΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

  "ΕΝΕΣΗ" ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σημαντική είναι η τόνωση που αναμένεται να δώσουν στην τοπική οικονομία οι 2500 σύνεδροι, που έχουν έρθει στη Χίο για το 38ο Πανελλήνιο Συνέδριο, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στο Ομήρειο.
Όπως δήλωσε η Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Σκυλίτσειου Τρ. Αγγελάκη, η επιτυχία του συνεδρίου έγινε ορατή από την πρώτη κιόλας μέρα,  με τους σύνεδρους να μένουν ικανοποιημένοι από την φιλοξενία και τις παροχές και χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν εκφράσει κάποιο παράπονο, με εξαίρεση τις μικρές καθυστερήσεις που υπήρξαν στην  άφιξη των αεροπορικών δρομολογίων.
Η ίδια στάθηκε στην σημασία που  έχει το συνέδριο, πέρα από την προβολή και τη γνωριμία όλου αυτού του κόσμου με το νησί μας, στην καθαρά επιστημονική αξία του που θα δώσει την δυνατότητα στους νοσηλευτές του ακριτικού μας νησιού να γνωρίσουν και στη συνέχεια να εφαρμόσουν νέες πρακτικές και μεθόδους, που θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες νοσηλευτικές υπηρεσίες στο Σκυλίτσειο.

Εξάλλου το Συνέδριο αυτό αποβλέπει στην ανάδειξη νέων επιστημονικών γνώσεων, πρωτοβουλιών και εμπειριών εφαρμογήςhttp://www.blogger.com/post-create.g?blogID=4024171061395718782 στη Νοσηλευτική, με κοινό γνώμονα την αντιμετώπιση των αναγκών τόσο του ασθενούς όσο και του υγιούς ατόμου. Γεγονός που τόνισε και ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδας Ευάγγελος Γιαβασόπουλος, ο οποίος μιλώντας στην «Πατρίδα» απένειμε εύσημα στην τοπική οργανωτική επιτροπή για την πολύ καλή δουλεία και την προετοιμασία του Συνεδρίου. Παράλληλα ο ίδιος επεσήμανε ότι η επιλογή της Χίου για την διεξαγωγή του Συνεδρίου δεν ήταν τυχαία, αφενός ο ΕΣΝΕ θέλει με αυτόν τον τρόπο να δείξει την έμπρακτη συμπαράσταση και υποστήριξη στις ακριτικές περιοχές της Χώρας και αφετέρου έχει να κάνει με την άοκνη προσπάθεια της προϊσταμένης της Νοσηλευτικής του Σκυλίτσειου και των συνεργατών της προκειμένου να έρθει το Συνέδριο αυτό, που θα συνεχιστεί μέχρι και την  Παρασκευή, στη Χίο. 

Προβληματισμένα ωστόσο εμφανίστηκαν τα στελέχη της τοπικής οργανωτικής  επιτροπής για την Πανελλαδική Απεργία της Τετάρτης και την πρόθεση, όπως εκδηλώθηκε, συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ να εμποδίσουν την Τετάρτη την διεξαγωγή του συνεδρίου, πραγματοποιώντας κατάληψη στο χώρο, πρόθεση την οποία η οργανωτική επιτροπή προσπαθεί να αποτρέψει δεδομένου όπως λένε οτι δεν έχει να συνεισφέρει κάτι στον αγώνα τους κατά των πολιτικών της κυβέρνησης και που είναι βέβαιο οτι θα πλήξει τη όλη διοργάνωση, την οποία με κόπο και μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να φέρουν εις πέρας

tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου