Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

"ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΑ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΡΙΑ ΣΑΣ"

ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ
Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή οι εργασίες του νοσηλευτικού συνεδρίου στη Χίο, που έφεραν στο νησί μας για μια εβδομάδα 2500 επισκέπτες δίνοντας αναμφίβολα μια ανάσα στην τοπική οικονομία. Με θετικές εντυπώσεις τώρα φαίνεται ότι φεύγουν από το νησί μας οι περισσότεροι νοσηλευτές και οι συνοδοί τους από τη Χίο, αν και στο ρεπορτάζ που πραγματοποίησε η «Πατρίδα» δεν έλειψαν και οι παρατηρήσεις και τα αρνητικά σχόλια κυρίως για την εικόνα που παρουσιάζουν τα χωριά μας. Όπως είπαν αρκετοί επισκέπτες οι οικισμοί που επισκέφτηκαν εμφάνιζαν εικόνα παραμελημένων χωριών εντοπίζοντας βασικά προβλήματα στην καθαριότητα αλλά και στο οδικό δίκτυο. «Στα Νοτιοχώρα πολλά από τα χωριά στα οποία πήγαμε, αν και ήταν πολύ όμορφα δεν ήταν καθόλου καθαρά με τους κάδους να είναι γεμάτοι από σκουπίδια ενώ και οι δρόμοι ήταν χάλια γεμάτοι λακκούβες» επεσήμανε σύνεδρος που ήρθε από τις Σέρρες.
Μια άλλη κυρία από την Αθήνα στάθηκε στην περίπτωση του Αναβάτου, θεωρώντας ότι δεν έχει αξιοποιηθεί όπως θα έπρεπε. «Συγκλονιστήκαμε με την εικόνα του καστροχωριού από μακριά αλλά όταν φτάσαμε εκεί η απογοήτευση ήταν μεγάλη» είπε συμπληρώνοντας ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί περισσότερο.
Πάντως ιδιαίτερα θετικά ήταν τα σχόλια που ακούστηκαν τόσο για τη διοργάνωση όσο και για την φιλοξενία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για πολύ ευχάριστους ανθρώπους, που ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν και να εξυπηρετήσουν. Όσο για τις τιμές στην αγορά αυτές φάνηκαν στους περισσότερους φυσιολογικές, δεδομένου και των προσφορών που υπήρχαν από τον εμπορικό σύλλογο, αν και όπως είπαν ψώνισαν όσο και ότι μπορούσαν δεδομένου των συνθηκών. Όλοι πάντως συμφώνησαν ότι η Χίος είναι ένα πολύ όμορφο νησί το οποίο θα επέλεγαν αφού ενδείκνυται για οικογενειακό τουρισμό.
tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου