Τρίτη 3 Μαΐου 2011

"ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ" ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ


>> ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΡΚΕΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ
Δεκάδες μαθητές που φοιτούν κυρίως σε περιφερειακά σχολεία, καθώς και οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ταλαιπωρήθηκαν την Δευτέρα το πρωί για να πάνε στα σχολεία τους, ταλαιπωρώντας παράλληλα και τους γονείς τους, ενώ αρκετοί δεν πήγαν καν στα σχολειά τους, λόγω της κινητοποίησης των περιφερειακών και αστικών ΚΤΕΛ, καθώς και των ταξί που εκτελούν μαθητικά δρομολόγια.  Η αιτία είναι ότι παραμένουν απλήρωτοι από τις αρχές του 2010 μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, φαίνεται να οδεύει προς λύση το θέμα της αποπληρωμής τους.
Σύμφωνα μάλιστα με την πανελλαδική ομοσπονδία υπεραστικών συγκοινωνιών, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών με την ομοσπονδία, έλαβαν διαβεβαίωση για την άμεση προώθηση της απόφασης αποπληρωμής των οφειλών από μεταφορές μαθητών, γι αυτό και αναστέλλεται η κινητοποίησή τους μέχρι νεωτέρας.
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας το πρόβλημα δεν είναι τοπικό, αφού ανάλογες κινήσεις έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα ενω για το νομό μας το πρόβλημα οφείλεται στη γειτονική Λέσβο. Όπως είπε, υπήρχε πρόβλημα με την φορολογική ενημερότητα της Λέσβου, με αποτέλεσμα να καθυστερεί το ένταλμα αποπληρωμής για την ενιαία περιφερειακή διοίκηση. 
tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου