Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

62 ΑΤΟΜΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ


>> ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5
Ξεκίνησε ο καθαρισμός των παραλιών από το τμήμα καθαριότητας του Δήμου Χίου και την τεχνική υπηρεσία, από το Τάγμα του Δεσπότη, τις παραλίες του Βροντάδου και τη Μπέλα Βίστα, ενώ όπως δήλωσε στην «Π», ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Νίκος Μαρτάκης σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν καθαριστεί όλες οι παραλίες του νησιού. Στην προσπάθειά τους, όπως επισήμανε ο ίδιος θα συνδράμει και η Ταξιαρχία.

Στο μεταξύ την Τετάρτη καθαρίστηκε η Πλατεία Βουνακίου, ενώ ο καθαρισμός θα συνεχιστεί στην Απλωταριά και τους παράδρομους.
Ωστόσο σημαντικό πρόβλημα αποτελεί το μειωμένο προσωπικό, που αποτελείται συγκεκριμένα από 42 μόνιμους υπαλλήλους και 20 ακόμα άτομα με 8μηνη σύμβαση. Όπως είπε ο κ. Μαρτάκης ανάσα στην υπηρεσία θα δώσουν οι προσλήψεις που αναμένονται να  γίνουν επίσης με 8μηνη σύμβαση 24 οδοκαθαριστών, 8 οδηγών και 1 μηχανοτεχνίτη.
Όσον αφορά τον κόσμο πάντως που ήδη έχει ξεκινήσει τα μπάνια τονίζει ότι τα νερά μπορεί να είναι καθαρά, ωστόσο η εικόνα που παρουσιάζουν οι παραλίες μας είναι απαράδεκτη.  Συγκεκριμένα όσον αφορά την παραλία του ΝΟΧ, αναφέρθηκαν στα σπασμένα αποδυτήρια, στις σπασμένες ομπρέλες και τα σκουπίδια. «Ο μόνος λόγος που κολυμπάμε εδώ είναι επειδή η παραλία είναι κοντά στο σπίτι μας», διευκρίνισαν.
Κάποιοι πολίτες πάντως επισήμαναν ότι δεν αρκούν οι προσπάθειες του Δήμου, αλλά χρειάζεται και ευσυνειδησία από την πλευρά των λουόμενων. 
tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου