Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΙΑ ΠΗΡΕ 3.000.000 ΕΥΡΩ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΝΟΣ


>> 100 ΧΙΩΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
Μία απίστευτη για τα τοπικά δεδομένα ιστορία οικονομικής «πυραμίδας», βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες με πρωταγωνίστρια την 55χρονη σύμβουλο γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας, Ε. Α. καθώς όπως όλα δείχνουν φαίνεται ότι απέσπασε από 100 περίπου πελάτες της, το συνολικό ποσό των 3.000.000 ευρώ και έπειτα διέφυγε.
Η είδηση που έσκασε σαν βόμβα σήμερα το πρωί αναστάτωσε τους πάντες και κυρίως τους 100 επενδυτές που της εμπιστεύτηκαν χρήματα και βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς αυτά.
Ήδη το πρωί της Πέμπτης, τα φερόμενα ως θύματα της υπόθεσης κατέκλεισαν τα γραφεία του τοπικού υποκαταστήματος θέλοντας να τους επιστραφούν τα χρήματα που είχαν δώσει όμως μάταια αφού η 55χρονη πρώην ασφαλίστρια της εταιρείας, είχε φροντίσει, όπως οι όποιες συναλλαγές είτε να πραγματοποιούνται χωρίς απόδειξη είτε η συναλλαγή να είναι γραμμένη πάνω σε χαρτί που έφερε το λογότυπο της εταιρείας χωρίς όμως να φέρει υπογραφή ή σφραγίδα.
Όπως τόνισαν καταγγέλλοντες στην ασφάλεια Χίου, η 55χρονη τους πλησίαζε και τους ζητούσε να επενδύσουν τα χρήματά τους σε αμοιβαία κεφάλαια με τόκο πάνω από 8,5%, γεγονός που προσέλκυε όλο και περισσότερους πελάτες που της εμπιστευόταν τις οικονομίες τους με την προσδοκία ότι το αρχικό τους κεφάλαιο θα αυξανόταν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ανησυχητική είναι πάντως η κατάσταση αφού η 55χρονη ασφαλίστρια δεν επέστρεψε κανονικά από την άδειά της, με αποτέλεσμα οι πελάτες της να την ζητούν επιμόνως χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.
Όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τα λεγόμενα των θυμάτων η ασφαλίστρια αποσπούσε κεφάλαια από συμπατριώτες μας, τους έδινε μερικά χρήματα που ήταν δήθεν οι τόκοι και κρατούσε το αρχικό κεφάλαιο με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει περί τα 3.000.000 ευρώ.
Όπως επεσήμανε από την πλευρά της η εταιρεία άμεσα προχώρησε στην απόλυσή της ενώ δήλωσε άγνοια για τις ενέργειες της υπαλλήλου του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φερόμενα ως θύματα, μετά τη διαμαρτυρία τους στο κτίριο της ασφαλιστικής, κατευθύνθηκαν προς την ασφάλεια Χίου, όπου κατέθεσαν μηνύσεις ενώ μετέβησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και ενημέρωσαν την Εισαγγελέα Εμ. Κετσιατζή για το τι ακριβώς είχε συμβεί.
 tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου