Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Μία άγνωστη σημαδιακή ιστορία για το Μητροπολίτη Χίου Κυρό Διονύσιο και το θάνατο του


Το μεταφέρω ακριβώς όπως μου ειπώθηκε από κάποιους παλιούς:
Το καλοκαίρι του 1980, στον εσπερινό της παραμονής της 17ης Ιουλίου, λίγους μήνες αφότου ενθρονίστηκε ο Διονύσιος στη Χίο, η Π.Ε.Κ.Ε.Β. τιμούσε την προστάτιδά της Αγία Μαρίνα σε ένα εκκλησάκι στην περιοχή του Αγίου Μακαρίου στον Βροντάδο, εκεί ακριβώς που βρίσκεται και το σπίτι του Δεσπότη. Προσκλήσεις δεν είχαν σταλεί στις αρχές επομένως ούτε και στον Διονύσιο.
Ξαφνικά, και ενώ η Ιερά Πανήγυρη συνεχιζόταν κανονικά, όσοι βρίσκονταν εκεί είδαν έναν παπά να ροβολάει την πλαγιά του βουνού και σχεδόν να τρέχει μέσα από τα χωράφια. Όταν ήρθε πιο κοντά διέκριναν τον καινούργιο Δεσπότη…
Όταν έφτασε στην εκκλησία είπε στους παρισταμένους: «Ήμουν στη βεράντα του σπιτιού μου και άκουσα μια καμπάνα να χτυπάει και είπα κάπου εδώ κοντά έχει Αγία Μαρίνα. Για Εκείνη ήρθα εδώ και όχι για εσάς…».
Και έτυχε τώρα ο Διονύσιος να «κοιμηθεί» στις 17 Ιουλίου, τη μέρα της Αγίας Μαρίνας! Οι άνθρωποι κάνουν το σταυρό τους θεωρώντας ότι η Αγία τον πήρε κοντά της τη μέρα της γιορτής της για να τον προστατεύσει εκεί που θα πάει μιας που την τίμησε, χωρίς να χρειάζεται, τότε που έπρεπε.
Θεός συγχωρέσει του!..
Όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει στην παρακάτω διεύθυνση για το σύγχρονο θαύμα της Αγίας Μαρίνας, πριν μερικά χρόνια, όπου έσωσε ένα παιδάκι από την Κύπρο παρουσιαζόμενη ως γιατρός, συνομιλώντας με τον χειρούργο και ευρισκόμενη στο χειρουργείο για ώρες:
http://www.orthodoxia.gr/show.cfm?id=841&obcatid=2.
του Π. Ξενάκη
Εκδότη – Δημοσιογράφου
viglapublications@yahoo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου