Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

"ΒΟΜΒΑ" ΦΕΓΓΟΥΔΑΚΗ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ

>> "ΒΟΜΒΑ" ΦΕΓΓΟΥΔΑΚΗ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κραυγή αγωνίας εξέπεμψαν οι φορείς του τουρισμού κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που αφορούσε την προβολή του νησιού το μεσημέρι της Πέμπτης στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου.
Με βαριές εκφράσεις κατά της θεματικής αντιπεριφερειάρχη για θέματα τουρισμού και επί σειρά ετών υπεύθυνης για την τουριστική προβολή της Χίου,  Λ. Λύκου, μίλησαν οι εκπρόσωποι τους, λέγοντας ότι χρόνια τώρα ασκείται αναποτελεσματική πολιτική για τον τουρισμό. «Τι κάνατε τόσα χρόνια κυρία Λύκου», φώναξε δυνατά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων, Δημ. Κιτριλάκης, ενώ ο εκπρόσωπος της εταιρείας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων ΦΕΓΓΟΥΔΑΚΗ, Γιάννης Ξενάκης, έφτασε στο σημείο να απειλήσει ότι η εταιρεία έχει σκοπό να βάλει λουκέτο στα ξενοδοχεία της, εξαιτίας της αδιαφορίας των υπευθύνων, σε ζητήματα τουρισμού που έχουν σαν αποτέλεσμα την μειωμένη κίνηση. «Πού είναι τα δρομολόγια προς το νησί μας; Πού είναι τα αναβαθμισμένα πλοία που τάξατε;» είπε, τονίζοντας ότι και οι λίγοι επισκέπτες που επιλέγουν τη Χίου φτάνουν εδώ με τις μειωμένες πτήσεις και τα πλοία αραμπάδες, όπως αυτά που δρομολογούνται από τη βόρεια Ελλάδα προς το νησί μας.
Όπως είπε ο κ. Ξενάκης, επί 10 χρόνια περιμένει η εταιρεία του την αξιοποίηση οικοπέδου 14 στρεμμάτων στην αρχή του Φραγγοβουνίου για τη δημιουργία εκθεσιακού κέντρου, επειδή σύμφωνα με τους αρμόδιους η απόσταση που απέχει από τον αεροδιάδρομο δεν είναι η προβλεπόμενη.
Ακόμα είπε, ότι από το Σεπτέμβριο του 2010 η εταιρεία περιμένει τον έλεγχο από ομάδα μηχανικών προκειμένου να της αποδοθεί η επιδότηση για μια ξενοδοχειακή μονάδα που κόστισε 2,5 εκατ. ευρώ και ήδη λειτουργεί.
Στην αρχική της εισήγηση η κ. Λύκου παραδέχτηκε ότι η φετινή τουριστική σεζόν κυρίως λόγω των μεταρρυθμίσεων του Καλλικράτη πάει χαμένη, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τους φορείς που άφησε τελευταία τη Χίο για παρόμοια σύσκεψη, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει αντίστοιχες στα άλλα νησιά. “Εσάς μπορώ να σας βρω ανά πάσα στιγμή γι αυτό και σας άφησα τελευταίους…», είπε, αναφερόμενη στους παραβρισκόμενους.


TVPATRIDA.GR

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου