Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

"ΑΔΕΙΑ"...ΥΠΟΔΟΧΗ

ΟΥΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ,  ΟΥΤΕ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΡΕΧΕΙ
Δυο άδεια κιόσκια τουριστικής πληροφόρησης, ένα του Δήμου και ένα της πρώην Νομαρχίας, υποδέχονται τους έλληνες και ξένους τουρίστες στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου. Την περίοδο αιχμής για την θερινή τουριστική σεζόν οι επισκέπτες του νησιού μας αντικρίζουν, όχι ένα αλλά δυο άδεια περίπτερα,  όπου δεν υπάρχει ούτε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για την Χίο γεγονός επιεικώς απαράδεκτο, σε ένα νησί που θέλει να στρέψει τις ελπίδες του για οικονομική ανάταση στον τουρισμό.
Μάλιστα για την κατάληψη του συγκεκριμένου χώρου, τόσο ο Δήμος όσο και η πρώην νομαρχία και νυν περιφέρεια πληρώνουν και ενοίκιο στην ΥΠΑ, αν και το αντίτιμο είναι συμβολικό. «Η μόνη πληροφόρηση και ενημέρωση για τη Χίο είναι από ένα μίνι οδηγό, που έχει βγάλει ιδιώτης και υπάρχει σε ειδικό σταντ» λένε άνθρωποι που εργάζονται στο χώρο του αεροδρομίου,  επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε τουλάχιστον τις ώρες αφίξεων των αεροπλάνων να υπάρχει κάποιος για να παρέχει τις βασικές πληροφορίες για το νησί.

"ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ"
Η αντινομάρχης τουρισμού και επί χρόνια υπάλληλος του γραφείου τουρισμού Λ.Λύκου αναγνωρίζοντας το πρόβλημα και το κενό στην εξυπηρέτηση και ενημέρωση των επισκεπτών έκανε λόγο για «πονεμένη ιστορία» και ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε ενέργειες, έστω καθυστερημένα, για να λυθεί το πρόβλημα.
Συγκεκριμένα είπε οτι άμεσα θα απομακρυνθεί το κιόσκι της πρώην Νομαρχίας, το οποίο προσωρινά θα πάει στις αποθήκες της Περιφέρειας για να τοποθετηθεί αργότερα στο χώρο του τελωνείου ενώ όσον αφορά τη στελέχωση του περιπτέρου του Δήμου, επεσήμανε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια προκειμένου τουλάχιστον τις ώρες άφιξης των τσάρτερ να υπάρχει κάποιος υπάλληλος από το γραφείο τουρισμού για να δίνει πληροφορίες. «Είχα ζητήσει τόσο από το Δήμαρχο όσο και από τον πρόεδρο της τουριστικής επιτροπής τουρισμού το γραφείο τουρισμού να στελεχωθεί τουλάχιστον από δυο μόνιμους υπαλλήλους ωστόσο η πρόταση μου δεν εισακούστηκε με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το γραφείο τουρισμού να στελεχώνεται από ένα μόνιμο υπάλληλο που φεύγει με μετάταξη στο τέλος Αυγούστου, μια υπάλληλο με μειωμένο ωράριο απασχόλησης και μια κοπέλα που κάνει πρακτική» λέει η Λ.Λύκου συμπληρώνοντας ότι την Δευτέρα θα συνεννοηθεί με τους υπαλλήλους ούτος ώστε να βγάλουν ένα «πρόγραμμα» για την κάλυψη του κενού που παρατηρείται.
tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου