Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ξεκινάει η ανάπλαση του Κάστρου

Από τη Δευτέρα ξεκινάει σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Δημοτικής αρχής Χίου, ο καθαρισμός των τειχών του Κάστρου, έργο που έχει ανατεθεί σε ιδιωτική επιχείρηση. 
Όπως τόνισε στο «κ», ο δήμαρχος Χίου, Π. Λαμπρινούδης, η διάρκεια των εργασιών που θα κρατήσουν πάνω από μία εβδομάδα, θα κοστίσουν περί τις 15.000 ευρώ ενώ θα υπάρχει και η σχετική επίβλεψη από τα στελέχη της 3ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. 
Παράλληλα σύμφωνα με τις δηλώσεις του, έχει κατατεθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αίτηση που συνοδεύεται με τη σχετική μελέτη προκειμένου να τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα ανάλογα του Κάστρου της Ρόδου. 
«Την εβδομάδα που πέρασε, πήγαμε στη Ρόδο και πήραμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία αλλά είδαμε και την τεχνογνωσία που χρησιμοποιούν εκεί και είμαστε έτοιμοι αυτά να τα εφαρμόσουμε και στο δικό μας Κάστρο», ανέφερε ο Π. Λαμπρινούδης. 
Ακόμα μία σημαντική εξέλιξη όμως, περιμένει τους κατοίκους του ιστορικού συνοικισμού αφού όλα τα δημοτικά ακίνητα θα αναπαλαιωθούν και θα χρησιμοποιηθούν για κοινωφελείς σκοπούς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου