Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ

>>
"ΓΛΙΤΩΣΕ" ΤΟ ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ
Στη φάση της διοικητικής παραλαβής για χρήση βρίσκεται η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου της Χίου, σύμφωνα με τον  κ. Παπαϊωάννου, που σημαίνει όπως συμπλήρωσε ότι πριν την οριστική παραλαβή οι ατέλειες της θα επιδιορθωθούν.
Όπως τόνισε ο ίδιος σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λειτουργήσουν και  νέα ιατρεία όπως το αιματολογικό, το διαβητολογικό, καθώς και μονάδα μελέτης ύπνου.
Παράλληλο ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στην αύξηση των κλινών που σε πλήρη ανάπτυξη θα φθάσουν τις 190 μαζί με τις κλίνες της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας και του τμήματος επειγόντων περιστατικών κάνοντας λόγο για ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του νησιού.

«Οι παλιές εγκαταστάσεις θα γίνουν κλινικές. Η δεύτερη φάση έχει ήδη ξεκινήσει και έχει χρονοδιάγραμμα εξαμήνου. Ελπίζουμε ότι περίπου τα Χριστούγεννα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και στην παλιά πτέρυγα», ανέφερε ο ίδιος. 

Σημαντικές είναι και οι αλλαγές που θα προκύψουν με βάση το σχεδιασμό του ιδρύματος.
Έτσι ο χώρος που βρίσκεται απέναντι από το Νοσοκομείο και που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή από ιδιώτες θα αναβαθμιστεί και στο συγκεκριμένο σημείο θα δημιουργηθούν τμήματα ιατρείων για ειδικές περιπτώσεις όπως αυτή της συνταγογράφησης αλλά και ιατρείο λαθρομεταναστών .
Το δεύτερο που θα γίνει στην ίδια περιοχή είναι η δημιουργία του νηπιαγωγείου του Νοσοκομείου ενώ προβλέπεται και η δημιουργία ελικοδρόμιου στην έκταση δίπλα από τους παραδοσιακούς μύλους.
«Εάν αυτό επιτευχθεί τότε η Χίος λόγο γεωγραφικής θέσης θα καταστεί κέντρο του Αιγαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου.
Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις συνενώσεις των νομαρχιακών νοσοκομείων απάντησε ότι με βάση τον μέχρι τώρα σχεδιασμό το Νοσοκομείο της Χίου «γλίτωσε» από τις συνενώσεις και παραμένει ως έχει σε αντίθεση με τη Λέσβο που συνενώνεται με τη Λήμνο και τη Σάμο με την Ικαρία
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου λέγοντας ότι  η καταγραφή των ακινήτων ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια της αρχιτέκτονα Μαρίας Βασιλάκη, την οποία και ευχαρίστησε. Μετά την καταγραφή λοιπόν μπορούν να προχωρήσουν, όπως είπε,  στην αξιοποίηση της περιουσίας του Σκυλίτσιου που πιθανόν να προέλθει από εκμετάλλευση προγραμμάτων και πόρων του ΕΣΠΑ. 
tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου