Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΣΤΑ ΦΟΡΤΕ ΤΟΥ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ



>> ΑΙΤΙΑ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΛΗΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ
Έντονη ήταν η δυσοσμία κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας στην περιοχή του Βιολογικού, με αποτέλεσμα να ενοχλήσει τόσο τους τουρίστες, όπου με την άφιξή τους στο νησί δεν μπορούσαν να πάρουν ανάσα, όσο τους περίοικους και τους περαστικούς.
Η αιτία της ζημίας ήταν απευθείας ρίψη τοξικών λημμάτων βιοτεχνιών που βρίσκονται στις παρυφές της πόλης, χωρίς να περάσουν από σύστημα καθαρισμού, όπως απαιτείται, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί ο βιολογικός και να πάθει ζημιά.
«Η ζημιά αυτή ήταν πρωτόγνωρη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Μιχάλης Φυτούσης, επισημαίνοντας ότι ο βιολογικός λόγω της μεγάλης ποσότητας τοξικών λημμάτων, λειτουργούσε με μειωμένη παραγωγικότητα γι αυτό και η μυρωδιές πλημμύρισαν την περιοχή. Ωστόσο, την Τρίτη παρήγγειλαν τα απαραίτητα ανταλλακτικά και μέχρι την Παρασκευή η κατάσταση βελτιώθηκε. 
Την προσοχή των ιδιοκτητών βιομηχανιών εφιστά ο κ. Φυτούσης, αναφέροντας ότι τα συστήματα καθαρισμού τα έχουν για τα μάτια του κόσμου, γι αυτό και μπλοκάρει το σύστημα του βιολογικού.  
tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου