Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΤΕ Ο ΜΙΝΑΡΕΣ

Σκαλωσιές μπήκαν ξανά στο Βυζαντινό Μουσείο της Χίου, λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και την επαναλειτουργία του. Αυτή τη φορά οι σκαλωσιές στήνονται για την αποκατάσταση του ετοιμόρροπου μιναρέ, ένα χρόνιο αίτημα επαγγελματιών και κατοίκων που έβλεπαν το μιναρέ να κρέμεται, κυριολεκτικά, πάνω από τα κεφάλια τους. 
Μετά λοιπόν την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση ύψους 600.000€ προβλέπεται να γίνει καθαίρεση τμημάτων και επανατοποθέτηση των υγιών τμημάτων του  μιναρέ ενώ όπου κρίνεται αναγκαίο και δεν αρκεί η επισκευές θα κατασκευαστούν νέες λιθοδομές από παρόμοιο υλικό. Παράλληλα θα ενισχυθεί ο εξώστης και το στηθαίο με περιμετρικές λάμες ενώ θα ανακατασκευαστεί και η περίτεχνη, πέτρινη απόληξη του μιναρέ.
Με ικανοποίηση αλλά και αγωνία υποδέχθηκαν τα συνεργεία της ανάδοχου εταιρείας οι επαγγελματίες, τα καταστήματα των οποίων γειτνιάζουν με το τζαμί, αφού όπως λένε από τη μια «ήταν καιρός να ξεκινήσουν οι εργασίες από την άλλη δεν γνωρίζουν αν θα υπάρξουν προβλήματα και ζημιές ,κυρίως στις σκεπές των κτηρίων, που περικυκλώθηκαν από τις σκαλωσιές.
Να πούμε πάντως το Βυζαντινό Μουσείο κλεινει προσωρινά τις πύλες του μέχρι τις 3 Οκτωβρίου αφού οι εργασίες θα γίνονται παράλληλα με τη λειτουργία του. 
πηγή :patrida tv

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου