Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Πολύ εύστοχες επισημάνσεις από το kounoupi.gr



Το καπέλωμα έχει τα όριά του. Αυτό το μήνυμα προσπαθούν να μεταφέρουν εδώ και λίγες ημέρες, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης: "Το Κάστρο της Χίου, ένας χαμένος παράδεισος", βλέποντας ότι γίνεται μία προσπάθεια, από την πλευρά της Νομαρχίας μέσω της "Αλήθειας", να οικειοποιηθεί την απόφαση της ομάδας, να προχωρήσει στον καθαρισμό των τειχών, για προεκλογικούς και μόνο λόγους. 



Το όλο θέμα ξεκίνησε όταν ο Νομάρχης ανακοίνωσε μέσω της "Α" ότι θα είναι μπροστάρης σε μία τέτοια κίνηση, εξαγγέλοντας μάλιστα ως ημερομηνία διεξαγωγής του καθαρισμού των τειχών, τη 10η Οκτωβρίου, ίδια ημερομηνία με αυτή που είχε προτείνει η ομάδα δράσης, με στόχο να προκληθεί σύγχιση και να προβληθεί ως πρωτοβουλία του Νομάρχη. Πολλά από τα μέλη, της ομάδας, αναρωτήθηκαν πως μπόρεσε να παρέμβει τόσο ωμά ο Νομάρχης, στην πρωτοβουλίας τους, λέγοντας ότι οι ίδιοι έχουν ορίσει ως ημερομηνία τη 10η Οκτωβρίου, αρκεί βέβαια να πάρουν άδεια από την 3η ΕΒΑ, αλλά παράλληλα θα κρατήσουν αποστάσεις από την πρωτοβουλία της Ν.Α.Χ. Μάλιστα μέχρι και χθες, συνεχίστηκαν οι λεωνταρισμοί μέσω της Αλήθειας, λέγοντας ότι θα πάνε να καθαρίσουν το Κάστρο (άραγε ποιοι θα πάνε;) έχοντας ή όχι την άδεια από την 3η ΕΒΑ, καλώντας παράλληλα τον Π. Λαμπρινούδη, να σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης. Αυτό προκάλεσε την οργή των μελών της Ομάδας Δράσης, που διευκρίνυσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε μία άνομη ενέργεια όπως αυτή της Ν.Α.Χ, ενώ τόνισαν ότι η πρωτοβουλία του Νομάρχη, δεν έχει καμία σχέση με τη δική τους εθελοντική δράση. Έφθασαν μάλιστα σε τέτοιο σημείο, ώστε να λένε ότι θα μεταφέρουν την πρωτοβουλία τους, μετά τις εκλογές για να μην καπελωθούν από κανέναν. 

Πάντως το δελτίο τύπου, της Ε.Ο.Δ, είναι σαφέστατο και αναφέρει τα εξής:

"Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης ‘Το Κάστρο της Χίου- Ένας Χαμένος Παράδεισος’, επιθυμούν να εκδηλώσουν την αισιοδοξία και την ευχαρίστησή τους για το ενδιαφέρον από εκπροσώπους τοπικών φορέων, σχετικά με την απαράδεκτη και χρονίζουσα... κατάσταση στο χώρο του Κάστρου και των τειχών του.

Ελπίζουμε το ενδιαφέρον αυτό να έχει διάρκεια και να υποδηλώνει τη διάθεση για την κατανόηση και μελέτη των προβλημάτων, καθώς και τη διάθεση για συνεργασία, συλλογικότητα και αποτελεσματικότητα στην ριζική αντιμετώπισή τους, για την προστασία και βελτίωση του Κάστρου και του οικισμού του, την βελτίωση των σχέσεων και της επισκεψιμότητας του πληθυσμού της πόλης και της νήσου σε σχέση με το Κάστρο, την ωφελιμότητα της ανάδειξης του σε σχέση με τον τουρισμό του νησιού, την προβολή του νησιού μας ως πολιτισμένου τόπου με πολιτισμένους κατοίκους και φορείς που ενδιαφέρονται και προσπαθούν.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης ‘Το Κάστρο της Χίου- Ένας Χαμένος Παράδεισος’, έχοντας κάνει ενέργειες και καταθέτοντας αίτηση προς την 3η Ε.Β.Α. από την 5/8/2010 (Αρ. Πρωτοκ. 2621), για καθαρισμό περιοχών των τειχών του Κάστρου σε συνεργασία με τις ομάδες εθελοντών «Όμικρον»

και «Έλιξ», υπηρεσίες του Δήμου και με συμμετοχή υπαλλήλων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, με προτεινόμενη ημερομηνία την 10η Οκτωβρίου 2010, δηλώνει την πρόθεση για εθελοντική προσφορά και συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, ΑΡΚΕΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ, να συντελούν στην βελτίωση και ανάδειξη του Κάστρου και να μη δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από τα υπάρχοντα.

Ευχόμαστε να αυξάνεται συνεχώς το ενδιαφέρον και οι προσπάθειες, όλων των κατοίκων του νησιού –αλλά και εκτός -καθώς η αξιοποίηση και ο σεβασμός χώρων ιστορικής, αρχιτεκτονικής, πολιτιστικής σημασίας βαρύνει όλους μας."

Πάντως το όλο θέμα, φαίνεται να ξεκαθαρίζει σιγά- σιγά, με την ομάδα δράσης να δηλώνει αισιόδοξη, ότι τελικά θα πάρει την άδεια από την 3η ΕΒΑ και ότι ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί τη 10η Οκτωβρίου.


πηγή :kounoupi.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΑΔΕΙΑ?ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ,ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ.
ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ,ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ,ΝΟΜΙΜΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΗΜΟ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ?

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου