Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Από το 2011 όλα με κάρτα(!)

Για την ηλεκτρονική κάρτα αγορών ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι σε αυτήν εκτός από το ονοματεπώνυμο του δικαιούχου θα υπάρχει ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου του πολίτη και ο λογαριασμός με τον οποίο συνδέεται.

Η κάρτα θα μπορεί να εκδίδεται και από κάθε τράπεζα χωριστά στους πελάτες της ή αποκλειστικά από το υπουργείο Οικονομικών.

Θα χρησιμοποιηθεί η υποδομή των λεγόμενων ΡΟS που υπάρχουν στα μαγαζιά, δηλαδή τα μηχανήματα με τα οποία περνάνε οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και θα εγγράφονται έτσι στον «λογαριασμό» του πολίτη οι πόντοι από τις αποδείξεις που έχει. Με αυτή τη διαδικασία δεν θα χρειάζεται να συλλέγει ο ίδιος αποδείξεις.

Χωρίς μετρητά οι συναλλαγές άνω των 1.500
ευρώ

Από την 1η Ιανουαρίου 2011 όλα τα τιμολόγια άνω των 3.000 ευρώ θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά ενώ από την ίδια ημερομηνία όλες οι πληρωμές άνω των 1.500 ευρώ θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω τραπεζικής συναλλαγής. Δηλαδή οι πληρωμές θα γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, τραπεζική κατάθεση στον λογαριασμό του δικαιούχου ή επιταγή.

Το μέτρο αυτό προβλέπεται στον τελευταίο φορολογικό νόμο έτσι ώστε να περνούν μέσω τραπεζών και να ελέγχονται από την Εφορία όλες οι συναλλαγές μεγάλης αξίας.

Για να εφαρμοστεί το μέτρο όλες οι επιχειρήσεις θα υποχρεωθούν να έχουν έναν τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο θα δηλώσουν στην Εφορία.

Επίσης, όλες οι επαγγελματικές συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της μισθοδοσίας, θα γίνονται μόνο μέσω του τραπεζικού συστήματος.




Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=357323&ct=32&dt=29/09/2010#ixzz10tT80FDG
 
Να δουμε στο τέλος,τι άλλο θα κάνουμε με κάρτα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου