Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Την έντονη ανησυχία του καταθέτει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου αναφορικά με τις επισκευαστικές εργασίες στο ιστορικό κτήριο, που επίκειται να ξεκινήσουν, μετά την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και τη δημοπράτηση του.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ν.Τσούρο οι γονείς, μεσούσης της σχολικής χρονιάς, δεν θα δεχθούν την μεταστέγαση των μαθητών σε άλλο χώρο και προκρίνουν την λύση της τοποθέτησης προκάτ αιθουσών μέσα στην αυλή του σχολείου. Με τον τρόπο αυτό «θα ασκείται και μια μορφή πίεσης στον ανάδοχο προκειμένου να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν συντομότερα οι εργασίες» ενώ και τα παιδιά δεν αλλάξουν σχολικό περιβάλλον όπως λέει ο κ.Τσούρος. Προβληματισμό όμως στους γονείς προκαλεί αποτέλεσμα της δημοπράτησης του έργου λόγω της υπερβολικής έκπτωσης (45%) με τον κ.Τσούρο χωρίς βέβαια να προδικάζει το αποτέλεσμα να δηλώνει ότι αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις  τόσο στην ποιότητα του έργου όσο και στο χρόνο ολοκλήρωσης του. Όλα τα παραπάνω τώρα θα συζητηθούν στην γενική συνέλευση που συγκαλεί την Τετάρτη στις 17.30 η διοίκηση του Συλλόγου.

"ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ"
Κατηγορηματικός  ως προς την  ποιότητα του έργου αλλά και το σαφές χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των εργασιών ,  εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος Χίου Ισ. Αμεντας,. Ο κ. Αμέντας διευκρίνισε ότι δεν ήταν δική τους επιλογή η ημερομηνία έναρξης των εργασιών , καθώς αυτό καθορίστηκε από το άνοιγμα της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, ενώ όσον αφορά την μεταστέγαση των μαθητών ανέφερε ότι θα τηρηθούν τα συμφωνημένα με τον σύλλογο γονέων. Ξεκάθαρος ήταν και όσον αφόρα τον  προβληματισμό του  συλλόγου  σχετικά με την ποιότητα του έργου καθώς η έκπτωση η οποία δόθηκε από τον ανάδοχο, ήταν πολύ μεγάλη. «Έχουμε τονίσει ότι η ποιότητα  είναι άριστη  και όλο το έργο θα επιβλέπεται συνεχώς», δήλωσε ο κ. Αμέντας.
πηγη:patrida-tv

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου