Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Μετρούν τις πληγές

Δουλειά έπιασαν την Πέμπτη τα μεικτά κλιμάκια που ορίστηκαν για την καταγραφή των καταστροφών στα εμπορικά καταστήματα και τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το σχέδιο, η πόλη έχει χωριστεί σε πέντε ζώνες στις οποίες από την Πέμπτη πραγματοποιούν αυτοψία τα μεικτά κλιμάκια αποτελούμενα και από μέλη του επιμελητηρίου της Χίου, προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές και να σχηματίσουν τις σχετικές εκθέσεις που αποτελούν ένα από τα πολλά απαραίτητα δικαιολογητικά για την καταβολή των αποζημιώσεων.
«Κινούμαστε στις παρόδους της Απλωταρίας και έχουμε δει πολλά καταστήματα τελείως κατεστραμμένα που θα χρειαστεί χρόνος και χρήμα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν ξανά» δηλώνει το μέλος του Επιμελητηρίου Σ. Παπαγιαννάκης.

Nα σημειωθεί εδώ ότι την Παρασκευή φτάνει στη Χίο ο διευθυντής καταστροφών του Ελληνικού Οργανισμού ΜΜΕ επιχειρήσεων προκειμένου να δώσει τις κατάλληλες οδηγίες και να ενημερώσει τους επαγγελματίες για τον τρόπο που θα πρέπει να κινηθούν για να πάρουν αποζημιώσεις.

Παράλληλα επιστολή προς του υπουργούς Οικονομίας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ασφάλισης απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Α.Ζαννίκος ζητώντας την συνδρομή τους για να διευκολύνουν τις επιχειρήσεις που επλήγησαν. Συγκεκριμένα από το υπουργείο Οικονομικών ζητά την αναστολή για 6 τουλάχιστον μήνων, της καταβολής ΦΠΑ, βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών, αποστολής σημειωμάτων περαίωσης.
Από το υπουργείο Περιφερειακής ανάπτυξης το πάγωμα για ένα χρόνο όλων των υποχρεώσεων προς τις τράπεζες, την χορήγηση άτοκων δανείων για 3 χρόνια και την ένταξη των προτάσεων που είχαν απορριφθεί από το ΕΣΠΑ. Από το Υπουργείο Εργασίας το Επιμελητήριο ζητά την αναστολή της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.

πηγή:patrida tv

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου