Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

KAΠΝΙΣΜΑ: ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ.. ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Εξέπνευσε την Παρασκευή η διορία τω
ν 30 ημερών για την προσαρμογή πολιτών και ιδιοκτητών καταστημάτων στο νόμο κατά του καπνίσματος, ο οποίος προβλέπει από 1η Οκτώβρη την επιβολή προστίμων σε  όσους συνεχίζουν να καπνίζουν σε κλειστούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.
Στο Νομό μας, ωστόσο φαίνεται ότι η διορία παρατείνεται για μερικές μέρες αφού οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα. Πάντως οι ιδιοκτήτες καταστημάτων σπεύδουν, ως γνήσιοι Έλληνες, την τελευταία στιγμή να προμηθευτούν τα ειδικά βιβλία αναφοράς θεωρημένα από το δήμο Χίου, που πρέπει υποχρεωτικά να έχουν στα καταστήματα τους, αφού σε αντίθετη περίπτωση τους επιβάλλεται πρόστιμο 500€.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις 80 ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν παραλάβει τα βιβλία τους σε σύνολο 420 καταστημάτων.
«Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τις οδηγίες που μας έχουν δοθεί από τη δημοτική αστυνομία, έχουμε αφαίρεσει τα τασάκια από τα τραπέζια, υπάρχει παντού η ειδική σήμανση και ζητάμε και την κατανόηση των ελεγκτικών οργάνων» επισημαίνουν ιδιοκτήτες καφετέριων που επισημαίνουν ότι όσο το επιτρέπει ο καιρός και τα τραπέζοκαθίσματα είναι έξω η κατάσταση είναι ελεγχόμενη κάτι όμως που θα αλλάξει το χειμώνα. 
Από το ρεπορτάζ,  ωστόσο, γίνεται φανερό ότι η εφαρμογή και ο έλεγχος της καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος  δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, δεδομένου του μειωμένου αριθμού στο προσωπικό της Διεύθυνσης Υγιεινής της Νομαρχίας, μόλις 3 υπάλληλοι, ενώ και η δύναμη της Δημοτική Αστυνομίας σταματάει στα όρια του Δήμου Χίου.

πηγή:patrida tv

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου