Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΑΣΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ: ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Άλλη όψη στην πόλη της Χίου φιλοδοξεί να δώσει το πρόγραμμα των αστικών ολοκληρωμένων σχεδίων που παρουσιάστηκε την Τρίτη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου. Πρόκειται για ένα σχέδιο που εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και έλαβε χρηματοδότηση ύψους 7.700.000€ με ορίζοντα  υλοποίησης 33 μήνες .
«Τόσο οι τεχνικές μας υπηρεσίες όσο και το μελετητικό γραφείο των Γδύση –Περρη, σε συνεργασία με την κ. Πλακωτάρη, από την Περιφέρεια, έκαναν άριστη δουλεία, κάτι που αναγνώρισε και η ενδειάμεση διαχειριστική αρχή» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Καζάνας.
Το σχέδιο τώρα περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε Κάστρο, Κάμπο και Ιστορικό Κέντρο με την υλοποίηση έργων και στις τρεις παραπάνω περιοχές που σαν στόχο έχουν την άρση των φαινομένων απομόνωσης, την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την δημιουργία συνθηκών για την αύξηση της απασχόλησης και όλα αυτά σε συνάρτηση με την προστασία του περιβάλλοντος.
Ανάμεσα στα έργα προβλέπεται να γίνει ποδηλατόδρομος από την Μπέλλα Βίστα μέχρι το Κάμπο εκεί όπου θα δημιουργηθεί και ένα ανοιχτό μουσείο βάση στην έρευνα του Γ.Μαστοράκη. Όσον αφορά το Κάστρο εκεί θα δημιουργηθεί ψηφιακή βιβλιοθήκη, δημοτικό ιατρείο και γραφείο επιχειρηματικότητας ενώ θα γίνει και ανάπλαση των κύριων εισόδων του Φρουρίου. Τέλος για το ιστορικό κέντρο τα έργα θα ξεκινήσουν από την ανάπλαση της Απλωταρίας και θα συνεχιστούν με την αναπαλαίωση δημοτικού κτηρίου στο τέρμα της οδού, όπου θα στεγαστεί ένα πολιτιστικό εργαστήρι.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο οι μελέτες για όλα τα έργα είναι ώριμα και αμέσως μετά τις εκλογές θα ξεκινήσουν να δημοπρατούνται , αρχής γενομένης από την Απλωταριά όπου ο ίδιος έστειλε μήνυμα προς τους εμπόρους ότι θα πρέπει να συμβιβαστούν με τις εργασίες και να παραβλέψουν την όποια ταλαιπωρία δημιουργηθεί. Ο σύμβουλος του μελετητικού γραφείου Γ.Περρής, που μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Χίου συνδιαμόρφωσαν το σχέδιο, αναφέρθηκε στις ασφαλιστικές δικλίδες που εξασφαλίζουν την υλοποίηση του σχεδίου, δηλώνοντας ότι όποια δημοτική αρχή προκύψει μετά τις εκλογές πρέπει να απορροφήσει και το τελευταίο ευρώ από την χρηματοδότηση αυτή ενώ τόνισε ότι όλα τα έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα είναι υλοποιήσιμα.

πηγή :patrida tv 

Με την ευχή να πάνε όλα τα λεφτά για τον σκοπό τους και σε Χιώτες εργολάβους και όχι σε μεγάλες εταιρείες και μεγάλες μίζες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου