Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

"Ντύθηκε" στα μπλε ο μιναρές



Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των σκαλωσιών στο μιναρέ του Μετζιτιέ τζαμιού στην κεντρική πλατεία της Χίου και όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσει η πρώτη φάση του έργου για την αντιμετώπιση της ετοιμορροπίας του μιναρέ.
Αυτο αφορά την καθαίρεση τμημάτων και την επανατοποθέτηση μόνο των υγειών ενώ, όπου δεν μπορεί να υπάρξει επισκευή, θα κατασκευασθούν νέες λίθινες δομές, από το ίδιο υλικό, που είναι το πρωτότυπο.

Αυτή η δεύτερη φάση θεωρείται και η πιο δύσκολη και το ζητούμενο είναι να ξαναστηθεί ο μιναρές μέσα στο χρονοδιάγραμμα των 24 μηνών. Το έργο χρηματοδοτείται με 600.000 ΕΥΡΩ από το πρόγραμμα «Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου».

Πάντως με την ολοκλήρωση της κατασκευής των σκαλωσιών δημοσιεύουμε και τη σχετική φωτογραφία, με την επισήμανση ότι χρειάζεται να λαμβάνονται τα ελάχιστα μέτρα ασφαλείας. Τα κράνη για παράδειγμα δεν είναι για να τα αφορούν οι πολιτικοί κατά τις επισκέψεις τους σε εργοτάξια. Χρειάζεται να τα φορούν και οι εργάτες ακόμα και αν ενοχολούνται στη μεταφορά π.χ. των υλικών για την κατασκευή της σκαλωσιάς.

πηγή :chiosnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου