Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ....ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Η εθελοντική ομάδα του Κάστρου "Το Κάστρο της Χίου ένας Χαμένος παράδεισος",η εθελοντική ομάδα "Ο" και ο Ελιξ καθάρισαν την Κυριακή 10/10 το Νότιο και Δυτικό κομμάτι του Κάστρου!
Ο καθαρισμός έγινε στις περιοχές πάνω από τα τείχη καθώς και σε ένα άγνωστο για τους περισσότερους κομμάτι,πίσω από το τελωνείο το οποίο αποκαλύφθηκε,διότι τα τελευταία χρόνια ήταν κρυμένο από καλαμιές.
Οι εθελοντές ΟΛΟΙ έδειξαν τεράστιο ζήλο και εργάστηκαν για περισσότερες από 8 ώρες και πραγματοποίησαν εργασία που η αρχαιολογική υπηρεσία χρειάστηκε στο παρελθόν μήνες και δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να πραγματοποιήσει.





Αξίζει να αναφέρουμε την τεράστια ταλαιπωρία που υπέστει η εθελοντική ομάδα του Κάστρου διότι ,άκουσον-άκουσον ,η αρχαιολογική υπηρεσία έκανε πάνω από 2 μήνες να δώσει άδεια,επικαλούμενη διάφορα γραφειοκρατικά θέματα.
Περιέργια μας προκαλεί που είναι τα περιβόητα συνεργεία του Δήμου και της Νομαρχίας που έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους ώστε να καπελώσουν αυτή την αξιέπαινη ενέργεια την συγκεκριμένη ημερομηνία.
Προφανώς τα φώτα της δημοσιότητας σταμάτησαν να στρέφονται στην ενέργεια και γι αυτό οι ΟΤΑ "ξέχασαν" πάλι το Κάστρο της Χίου.
Να θυμήσουμε,ότι ο καθαρισμός θα συνεχιστεί και τις επόμενες Κυριακές.
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ(ΔΙΟΤΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ) ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΖΗΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ.
πηγή φωτογραφιών :group facebook της εθελοντικής ομάδας του Κάστρου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου