Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Δολιοφθορά στο μηχάνημα Στεφανιαιογραφίας του ΓΕΝ. Νοσοκομείου Χίου

Δολιοφθορά στο μηχάνημα της Στεφανιαιογραφίας προκάλεσαν άγνωστοι, κόβοντας δύο καλώδια, από τα οποία τροφοδοτούταν με ρεύμα. Το συμβάν έγινε αντιληπτό, χθες το πρωί στις 11, όταν ειδικό συνεργείο, πραγματοποιούσε έλεγχο στα μηχανήματα του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, όπου διαπίστωσε ότι είχαν κοπεί τα δύο κεντρικά καλώδια. Αμέσως ενημερώθηκε για το συμβάν ο Διοικητής του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου, ο οποίος κάλεσε αμέσως την ασφάλεια και ακολούθως διέταξε, ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθούν οι δράστες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κλειδιά έχει μόνο ή ασφάλεια του Νοσοκομείου και οι χειριστές του μηχανήματος.
«Από την πείρα, μέχρι τώρα, αυτά τα περιστατικά, οφείλονται σε αντιζηλίες μεταξύ συνάδελφων ή σε προσωπικές εμπάθειες μεταξύ εργαζομένων. Ωστόσο δεν είμαι σε θέση να πω το οτιδήποτε, με σιγουριά, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί τόσο ο έλεγχος της Ασφάλειας, όσο και η ΕΔΕ», τόνισε στο Kounoupi.gr, κύριος Παπαϊωάννου, ο οποίος ανέφερε ότι το κόστος, εάν πρόκειται για τοπική αντικατάσταση θα κυμανθεί από 4.000- 5.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που έχει πάθει βλάβη ο εγκέφαλος του μηχανήματος τότε το κόστος επισκευής θα ξεπεράσει τις 10.000 ευρώ.
Από χθες πάντως, έχουν αναβληθεί 5 εξετάσεις, που όμως δεν αφορούσαν επείγοντα περιστατικά, ενώ όπως είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου, σε περίπτωση σοβαρού συμβάντος, για παράδειγμα οξύ έμφραγμα, τότε θα χρειαστεί η άμεση αεροδιακομιδή του ασθενούς στην Αθήνα.


πηγή :kounoupi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου