Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Διαφήμιση στα απέναντι παράλια από το επιμελητήριο

700.000 εν δυνάμει Τούρκοι επισκέπτες του νησιού μας, κάτοχοι των πράσινων διαβατηρίων, υπάρχουν στα απέναντι παράλια. Με δεδομένα τα στοιχεία αυτά, το Επιμελητήριο στα πλαίσια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη, παρουσία της εμπορικής ακολούθου της χώρας μας στην Τουρκία, αποφάσισε να ζητήσει από τουρκική διαφημιστική εταιρεία να υποδείξει τρόπους για την βέλτιστη προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος.
Ανάμεσα στις προτάσεις προβολής που εξετάζονται, είναι η δημιουργία και ανάρτηση αφισών σε εμπορικά κέντρα της Σμύρνης, η καταχώρηση σε τοπικές τούρκικες εφημερίδες και η διοργάνωση συνάντησης με τουριστικούς πράκτορες.

Επιπλέον το Επιμελητήριο σκοπεύει να εκδώσει άμεσα ένα μίνι τουριστικό οδηγό της Χίου στην τουρκική γλώσσα. Όλα αυτά θα συζητηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου την Δευτέρα, οπότε και θα αποφασιστεί ο τρόπος προβολής που θα ακολουθηθεί.
Μια άλλη τώρα παράμετρος που θέτει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου είναι η κατάσταση των Οθωμανικών μνημείων του νησιού μας με αφορμή βέβαια την εικόνα που παρατηρούνταν στο τούρκικο νεκροταφείο του κάστρου, το οποίο σήμερα και μετά από επιστολή της διοίκησης του επιμελητηρίου στην  3η ΕΒΑ, η υπηρεσία φρόντισε να καθαρίσει. 
Οπως λέει ο κ.Ζαννίκος «οταν εμείς επισκεπτόμαστε την γειτονική χώρα και βλέπουμε τα ελληνικά μνημεία να είναι σε άσχημη κατάσταση λυπούμαστε και καταθέτουμε αρνητικά σχόλια, το αντίστροφο ισχύει και για τους Τούρκους που έρχονται στη Χίο και η εικόνα αυτή θα πρέπει να αλλάξει»
πηγή: patrida tv
Η 3η ΕΒΑ θα πρέπει να φροντίσει να καθαρίσει και άλλα μνημεία,το Κάστρο της Χίου,τον Γοτθικό πύργο,τον πύργο στα Δόντια και άλλα πολλά σ αυτό το πλούσιο νησί από μνημεία και ιστορία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου