Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΟΛΑ ΚΑΛΑ


«Μεγάλες ελλείψεις σε όλες τις κατηγορίες φαρμάκων» καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι αδυνατούν πλέον να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών. 


Εντελώς διαφορετική εικόνα συναντάμε στα ράφια των σουπερμάρκετ, όπου οι μικροελλείψεις που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες μέρες λόγω της απεργίας των ιδοκτητών φορτηγών Δ.Χ  αναμένεται να αντιμετωπιστούν μέχρι την Παρασκευή.
Η κ. Μαρίκα Τσατσαρώνη, φαρμακοποιός, δηλώνει ότι οι ελλείψεις στα φάρμακα είναι τεράστιες και περιλαμβάνουν όλες τις κατηγορίες φαρμάκων. Παράλληλα, εκφράζει την αμφιβολία της για το αν φέρει την ευθύνη για αυτή την κατάσταση  η απεργία των μεταφορέων. Όπως, λέει χαρακτηριστικά «υπάρχει προμήθεια για 21 μέρες στη φαρμακαποθήκη της Χίου, ώστε να μη δημιουργείται πρόβλημα σε ανάλογες περιπτώσεις». Η έκταση του προβλήματος, ωστόσο, δείχνει ότι η ευθύνη βαραίνει τις φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες εξαιτίας των μειώσεων στις τιμές πολλών φαρμάκων επιλέγουν να εξάγουν τα σκευάσματα στο εξωτερικό αντί να προμηθεύουν τα ελληνικά φαρμακεία. Συγκεκριμένα, η κ. Τσατσαρώνη δηλώνει ότι «για κάθε 30 φάρμακα που παραγγέλνουν, τους στέλνουν 10, τα οποία πρέπει να μοιραστούν σε όλα τα φαρμακεία της περιοχής».
Την άποψη των φαρμακοποιών για την ευθύνη των φαρμακευτικών εταιρειών για τις ελλείψεις που παρατηρούνται, φαίνεται να ενισχύει το γεγονός ότι δεν έχουν προκύψει ανάλογες ελλείψεις στα τρόφιμα. Όπως μας λένε οι υπεύθυνοι των σουπερμάρκετ της Χίου, «σε αυτό το διάστημα δεν προέκυψαν σημαντικές ελλείψεις, σε αντίθεση με τα προβλήματα που είχαν προκύψει στην προηγούμενη απεργία των μεταφορέων, η οποία είχε διαρκέσει μεγαλύτερο διάστημα». Κάποιες μικρές ελλείψεις που προέκυψαν αυτό το διάστημα, αναμένεται να έχουν συμπληρωθεί την Παρασκευή.
E.ΛΑΛΙΔΟΥ 

πηγή :patrida tv 

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΕΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ!
ΣΕ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου