Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Το παραμύθι τελείωσε,Τα προβλήματα παραμένουν!

Το παραμύθι άρχισε στο κάστρο την Τετάρτη! Για τρεις μέρες υπήρχε ζωντάνια και κόσμος που περπάτησε στα σοκάκια του κάστρου σε μία μαγική ατμόσφαιρα με πειρατές που πολεμούσαν κάτω από τον πύργο του κουλά και νεράιδες που χόρευαν στα τείχη. Μικροί και μεγάλοι λοιπόν περπάτησαν 2 μέρες τα δρομάκια και είδαν εκτώς από τα μνημεία που ρημάζουν, την κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό. DSC01960_640x480
Μια κατάσταση απαράδεκτη! Τι να πρωτοαναφέρουμε! Τα ερειπωμένα σπίτια, ετοιμόρροπα και πολύ επικίνδυνα για όποιον περνάει από κάτω. σε πολλά από τα οποία υπάρχει πρόσβαση!!!! Επίσης αυτά τα σπίτια είναι εστίες μολύνσεως μιας και είναι γεμάτα σκουπίδια, γεμάτα ποντίκια που κυκλοφορούν ανενόχλητα σ'όλον τον οικισμό.
Άλλο ένα τραγικό θέαμα που αντικρίσαμε είναι τα δρομάκια! Αν εξαιρέσουμε την απαίσια αισθητική της χιλιοσκαμένης ασφάλτου όπου στην θέση της θα έπρεπε να υπάρχουν ωραία πλακόστρωτα σοκάκια ! οι δρόμοι είναι γεμάτοι σκουπίδια, βρομόνερα και ακαθαρσίες ζώων! Δεν ήταν λίγα τα σημεία που έπρεπε να κρατάμε την μύτη μας για να περάσουμε! Αντί να κοιτάμε το κάστρο έπρεπε να κοιτάμε κάτω για να μην πατήσουμε οτιδήποτε!

DSC01129
Τροφές ζώων σπαρμένες χάμω, κονσερβοκούτια στρίμωγμα στις τρύπες από τα τείχη και όλα αυτά εν έτη 2010!
Και σε αυτό το κάστρο ζουν παιδιά που βγαίνουν κάθε μέρα να παίξουν… σε μία παιδική χαρά κατεστραμμένη, σε δρομάκια με ετοιμόρροπα σπίτια άμεσα προσβάσιμα, με αυτοκίνητα να κυκλοφορούν με ταχύτητα ανενόχλητα σε ένα σκουπιδαριό επικύνηνο για την δημόσια υγεία!
Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης γι' αυτήν την κατάσταση… ο καθένας ας αναλάβει τις δικές του επιτέλους!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου