Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Από τη Δευτέρα η γιορτή των αστεριών.


>> Εκδηλώσεις με στόχο την τόνωση της αγοράς από 20 έως 31.12
Σειρά εκδηλώσεων με κύριο στόχο την οικονομική ενίσχυση της αγοράς πραγματοποιούν από κοινού η Νομαρχία, ο Εμπορικός Σύλλογος, η ΟΕΒΕΕ και το Επιμελητήριο.
Έτσι από το Σάββατο μέχρι και το τέλος του μήνα οι καταναλωτές θα κάνουν τις αγορές τους υπό τους ήχους μουσικής ενώ η γιορτή των αστεριών θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου με την παρουσία των Αγιοβασιλιάτικων Βαποριών στους Εμπορικούς δρόμους, λίγο πριν τον διαγωνισμό .
Οι εκδηλώσεις αναύτικά έχουν ως εξής:
Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου: Ο Παντελής Καβύρης στην κιθάρα με τους Σοφοκλή Σκούλτο στο βιολί και τον Μιχάλη Γεράνιο στο λαούτο τραγουδούν στον πεζόδρομο της οδού  Βενιζέλου 6μμ.

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου:  Ο Παντελής Λύκος στο λαούτο, στο μπουζούκι ο Γιώργος Νταίκος, με τους
Μανόλη Μαρτούλα στην κιθάρα ,Αλέξη Αραπατσάκο στο τζουρά, και τον Βαγγέλη Μονιόδη στο βιολί στήνουν στο πεζοδρόμιο της Καλαμπόκα την κομπανία τους και μας χαρίζουν όμορφες μουσικές στιγμές.
Στους δρόμους της αγοράς το απόγευμα, Χριστουγεννιάτικο πάρτι και παιχνίδια  με μπαλόνια  από τους μαθητές της σχολής κλασικού και σύγχρονου  χορού LE BALLET της Άννας Συράκη
Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου: το Μουσικό σχολείο Χίου μας παρουσιάζει τα κάλαντα στους δρόμους της αγοράς.
Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου; ο Διομήδης Τζιώτης  στο Πεζόδρομο της Δαμαλά στήνει για τους μικρούς μας φίλους εργαστήριο κεριών για να φτιάξουν τα παιδιά τα δικά τους κεριά.
Το βιβλιοπωλείο ΠΑΠΥΡΟΣ στις 6,30 το απόγευμα, παρουσιάζει παράσταση καραγκιόζη από τον Σταύρο Σπυράκη.
Εργαστήριο κατασκευών από MIND SCHOOL στον πεζόδρομο της Καλαμπόκα, τα παιδιά κατασκευάζουν μικρές γαλοπούλες για να διακοσμήσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου: από το πρωί στήνονται στην αγορά τραπέζια με γλυκίσματα προσφορά των ζαχαροπλαστείων και την βοήθεια του Σώματος Ελλήνων Οδηγών .
Χορευτικό Χριστουγεννιάτικο δρώμενο από τη σχολή Allegro΄΄τα ξωτικά των Χριστουγέννων ταξιδεύουν στην Απλωταριά και ζωντανεύουν τα πειραχτήρια αστεία καλικανζαράκια,τον μολυβένιο στρατιώτη και την μπαλαρίνα.
Στις  6μμ το γκρουπ των Λαζαράκου Παναγιώτη στο σαξόφωνο, του Ξύδα Δημήτρη στο μπάσο και του Σαλιάρη Δημήτρη στα ντράμς, παρουσιάζουν διασκευασμένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε swing, στον πεζόδρομο  στην είσοδο της Απλωταριάς.
Η κεραμίστρια Πηνελόπη Μπαρούτση δείχνει στα παιδιά( και όχι μόνο),την κατασκευή Χριστουγεννιάτικων στολιδιών από πηλό,στο χώρο του βιβλιοπωλείου ΠΥΞΙΔΑ στις 12μ.μ.
Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου: στο πεζόδρομο της Δημογεροντίας το γκρουπ των Λαζαράκου Παναγιώτη στο σαξόφωνο, του Ξύδα Δημήτρη στο μπάσο και του Σαλιάρη Δημήτρη στα ντράμς, παρουσιάζουν διασκευασμένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε swing.
Τρίτη 28 Δεκεμβρίου:Το βιβλιοπωλείο ΠΑΠΥΡΟΣ  στις 6,30 το απόγευμα, παρουσιάζει θεατρικό παιχνίδι.
Στην Απλωταριά, ο Παντελής Καβύρης στην κιθάρα με τους Σοφοκλή Σκούλτο στο βιολί και τον Μιχάλη Γεράνιο στο λαούτο παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με  έντεχνο ελληνικό τραγούδι.
Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου: Εργαστήριο κατασκευών από MIND SCHOOL στον πεζόδρομο της Δημογεροντίας, τα παιδιά κατασκευάζουν μικρές γαλοπούλες για να διακοσμήσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Συναυλία στις 9μ.μ, με όλα τα μουσικά σχήματα που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις στον πεζόδρομο της Δημογεροντίας.
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου: Ο Παντελής Λύκος στο λαούτο, στο μπουζούκι ο Γιώργος Νταίκος, με τους Μανόλη Μαρτούλα στην κιθάρα ,Αλέξη Αραπατσάκο στο τζουρά, και τον Βαγγέλη Μονιώδη στο βιολί στον πεζόδρομο  στην είσοδο της Απλωταριάς.
ο Διομήδης Τζιώτης  στο Πεζόδρομο της Δαμαλά στήνει για τους μικρούς μας φίλους εργαστήριο κεριών για να φτιάξουν τα παιδιά τα δικά τους κεριά.
Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου; από το πρωί στήνονται στην αγορά τραπέζια με γλυκίσματα προσφορά των ζαχαροπλαστείων και την βοήθεια του Σώματος Ελλήνων Οδηγών .
Στο βιβλιοπωλείο ΠΥΞΙΔΑ ,η ηθοποιός Αυγουστίνα Λυκουρίνα και οι μουσικοί Μιχάλης Γεράνιος και Σοφοκλής Σκούλτσος, παρουσιάζουν ένα μουσικοθεατρικό ταξίδι στα κάλαντα του κόσμου για τους μικρούς και μεγάλους φίλους.
Τα Αγιοβασιλιάτικα καραβάκια ταξιδεύουν στους δρόμους της αγοράς μεταφέροντας σε χρόνια παλιά που το έθιμο ξεκινούσε από το πρωί της παραμονής και κατέληγε το βράδυ σε όλες τις γειτονιές της Χίου.
το γκρουπ των Λαζαράκου Παναγιώτη στο σαξόφωνο, του Ξύδα Δημήτρη στο μπάσο και του Σαλιάρη Δημήτρη στα ντράμς, παρουσιάζουν διασκευασμένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε swing στην Καλαμπόκα.

πηγή:kounoupi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου