Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Μπέλλα Βίστα: Να καθαρίζεται η παραλία όλο το χρόνο. Όχι στα σκουπίδια στο κέντρο της πόλης.

Το θέατρο του παραλόγου δεν σταματάει ποτέ στη μικρή μας πόλη, με πρωταγωνιστές βγαλμένους από την κομέντια ντελ’άρτε και τα γαλλικά έργα μπουφόν (δεν θέλει μετάφραση, αρκεί λίγη φαντασία). Κέφια που θα έκανε ο Μολιέρος και υλικό που θα έβρισκε…
Η προτεραιότητα της απερχόμενης δημοτικής αρχής, όπως φαίνεται από τον τοπικό Τύπο, είναι να μην αφήσει δέντρο για δέντρο όρθιο. Κόβουν τις ακακίες στην Αγίων Αποστόλων, τις λεύκες στο Βαρβάσι, τις αντικαθιστούν με δέντρα νάνους, που δεν ρίχνουν τα φύλλα τους, δεν μεγαλώνουν και δεν κάνουν σκιά. Με βιασύνη και μανία.
Την ίδια ώρα η παραλία στη Μπέλλα Βίστα βρίθει σκουπιδιών. Στο κέντρο της πόλης, σε μια ταχέως ανοικοδομούμενη περιοχή, ακριβή όσον αφορά τις τιμές των ακινήτων, ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα ξενοδοχεία της πόλης, παραμένει βρωμερή και τρισάθλια εννέα μήνες ετησίως. Διότι καθαρίζεται μόνο το Καλοκαίρι. Τον υπόλοιπο χρόνο παραμένει εστία μολύνσεως και βρωμιάς, σα να μην βρίσκεται μέσα στην πόλη, σα να μην είναι Δήμος Χίου. Τα αλμυρίκια είναι εξίσου απεριποίητα διότι επικρατεί η νοοτροπία «φτιάξε κάτι και μην το φροντίσεις ποτέ». Στραβά και ταλαιπωρημένα, με κάτι ταμπέλες στερεωμένες πάνω τους σφιχτά, με σύρματα να πληγώνουν τους κορμούς τους. Τι οικολογικό ταμπεραμέντο!
Η Μπέλλα Βίστα επιβάλλεται να είναι καθαρή όλο το χρόνο διότι κάνει περιπάτους ο κόσμος, χρησιμοποιείται από ερασιτέχνες ψαράδες, τη βλέπουν όσοι έρχονται στη Χίο, είτε γιατί μένουν σε κάποιο από τα ξενοδοχεία της περιοχής, είτε γιατί φτάνουν με αεροπλάνο. Και υπάρχουν και οι μόνιμοι κάτοικοι για τους οποίους ο Δήμος οφείλει να μεριμνά πριν τους επισκέπτες.

aplotaria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου