Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ...ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Στη Χίο βρίσκεται μια μεγάλη αντιπροσωπεία Τούρκων επιχειρηματιών του Ελληνοτουρκικού  Συνδέσμου Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών της Περιφέρειας Αιγαίου προκειμένου να κάνουν διερευνητικές επαφές με τοπικούς φορείς στο πλαίσιο της προώθησης της ελληνοτουρκικής εμπορικής συνεργασίας.

Έτσι την Τρίτη είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Χιώτικου Επιμελητηρίου αλλά και το Νομάρχη προκειμένου να συζητήσουν για το πώς μπορούν να αρθούν τα εμπόδια για την βελτίωση των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων ανάμεσα στην γείτονα χώρα και τα νησιά του Αιγαίου.
Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Επιμελητήριο να γίνει μια συνάντηση μέσα στον καινούριο χρόνο ανάμεσα στα μέλη του Τούρκικου Συνδέσμου και στους προέδρους των 59 Επιμελητηρίων της Ελλάδας προκειμένου να αποφασιστούν κοινές δράσεις και να συζητηθούν οι τρόποι που θα βοηθήσουν να εξελιχθεί η συνεργασία αυτή. « Στόχος μας είναι να στηθεί μια εμπορική γέφυρα ανάμεσα στη Τουρκία και στα νησιά του Αιγαίου, και επιλέξαμε να κάνουμε την αρχή με τη Χίο» δήλωσε ο γραμματέας του Συνδέσμου Μουχιτίν Σογιουτούρκ.
Επιφυλακτικός ως προς την κίνηση αυτή εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου που δεν ήταν ενήμερος για την επίσκεψη αυτή ενώ προτάσεις που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης όπως η δωρεάν κατασκευή τέμπλων και ξυλογλυπτικών σε εκκλησίες από τούρκους μαραγκούς προκαλούν ερωτηματικά.

patrida-tv 

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου