Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ανεξερεύνητη η αγορά της Μόσχας.

Η παντελής άγνοια σχετικά με την αγορά της Μόσχας, προέκυψε ως συμπέρασμα από τη συνάντηση που είχαν τα τοπικά επιμελητήρια με το Ελληνο-ρωσικό επιμελητήριο, μεταξύ των οποίων εκπροσωπήθηκε και αυτό της Χίου, από τον Πρόεδρό του, Αντώνη Ζαννίκο. Στη συνάντηση συμμετείχαν επιχειρηματικοί παράγοντες από Ελλάδα και Ρωσία, ενώ έλαμψαν διά της απουσίας τους, οι πολιτικοί φορείς από κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Την ανάγκη επιχειρηματικού ανοίγματος προς την ανατολή, εξέφρασε στον «π», ο Αντώνης Ζαννίκος, ο οποίος τόνισε την τεράστια δυνατότητα εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων προς τη Ρωσία, με κύριο παράδειγμα αυτό της εξαγωγής ψαριών, αφού οι ανάγκες μόνο της Μόσχας ανέρχονται σε 3.500 τόνους/ έτος την ίδια στιγμή που ο Νηρέας εξαγάγει μόνο 1.500.
«Πιστεύω ακράδαντα στη Ρώσικη αγορά και για το λόγο αυτό την Τετάρτη στο Διοικητικό Σύμβούλιο, θα καταθέσω πρόταση, το επιμελητήριό μας να γίνει μέλος του Ελληνο- ρωσικού επιμελητηρίου. Επίσης έχω ζητήσει, την παρουσία των παραγόντων του Ρωσικού Επιμελητηρίου και του Ρώσου Πρέσβη στη Χίο, ούτως ώστε να εξερευνήσουν και να μάθουν για το νησί μας», κατέληξε σε δηλώσεις του στον «π», ο Αντώνης Ζαννίκος.
Ερωτηματικά, παρόλα αυτά, δημιουργούνται για τη στάση του επιμελητηρίου Χίου, σχετικά με την απόφασή του, να μη συμμετάσχει στην εμπορική έκθεση της Σμύρνης, πράγμα το οποίο έκαναν οι υπόλοιποι θεσμικοί φορείς του νομού.
Το μόνο που αρκέστηκε να δηλώσει ο Αντώνης Ζαννίκος είναι ότι, το Επιμελητήριο θα αγοράσει χώρο στη διεθνή έκθεση Κωνσταντινούπολης, στην οποία θα συμμετέχει οργανωμένα, με περίπτερο και για το λόγο αυτό, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καλέσει τους εμπόρους της Χίου, σε πρόσκληση ενδιαφέροντος, για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη 
 έκθεση.

πηγή :kounoupi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου