Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ?

Μ' αφορμή την ψήφιση επί της αρχής, στη Βουλή, του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση μεταναστών, μας γεννήθηκε ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ.


Το τεράστιο αυτό ΓΙΑΤΙ, έχει να κάνει με τους πολυάριθμους λαθρομετανάστες, και το τονίζω ΛΑΘΡΟμετανάστες, οι οποίοι παράνομα μπαίνουν στη χώρα μας, παράνομα κινούνται μέσα σ' αυτήν, παράνομα εργάζονται, όσοι απ' αυτούς βρίσκουν "μαύρη" εργασία και γενικά...

επιβαρύνουν τη χώρα μας, η οποία έχει περιέλθει σε μια άθλια οικονομική κατάσταση, τα τελευταία χρόνια, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα, χιλιάδες Έλληνες να χάνουν καθημερινά την εργασία τους.

ΓΙΑΤΙ λοιπόν οι άνθρωποι που ...υποτίθεται ότι κρατάνε τις τύχες της Ελλάδας στα χέρια τους, δεν παίρνουν κάποιες αποφάσεις, ώστε να δώσουν ένα τέλος σε μια ιστορία, η οποία άρχισε πριν από περίπου 20 χρόνια, με όλους όσους έπαιρναν κατά διαστήματα τη διακυβέρνηση της χώρας στα χέρια τους, απλά σ' όλο αυτό το διάστημα, να παρατηρούν από μακριά, το φαινόμενο ΛΑΘΡΟμετανάστες, χωρίς να επεμβαίνουν, ώστε να μπει ένα φρένο.

Είναι γνωστό, ότι οι Έλληνες πολιτικοί για ελάχιστα θέματα, παίρνουν αποφάσεις, αφού οι εντολές, έρχονται από ξένα κέντρα για τα όσα γίνονται σ' αυτό το δύσμοιρο, αν και απόλυτα προικισμένο με αναρίθμητες ομορφιές τόπο, στον οποίο γεννήθηκα.

Τόσα χρόνια λοιπόν, οι Έλληνες πολιτικοί δε μιλούσαν, διότι η πλειοψηφία των Ελλήνων ήταν βολεμένη.

Επίσης, οι περισσότεροι απ' αυτούς τους λαθρομετανάστες ή έφευγαν από την Ελλάδα, για άλλες χώρες της Ευρώπης ή όσοι έμεναν έβρισκαν δουλειές, ή σε αγροτικές εργασίες, ή στο χώρο της οικοδομής, αφού υπήρξε στον τόπο μας, γενικά μια ανάπτυξη.

Τα τελευταία χρόνια
όλα έχουν έρθει ...τούμπα

Τα τελευταία χρόνια όμως, όλα έχουν έρθει ...τούμπα. Η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει ούτε τα δικά της παιδιά, πόσο μάλλον τους ΛΑΘΡΟμετανάστες.

Πόσο δύσκολο λοιπόν, είναι να μαζέψουν τους ΛΑΘΡΟμετανάστες και να τους στείλουν από 'κει που ήρθαν.

Τι θα σου πουν σήμερα οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι κακώς Ελλάδα τους διώχνεις;

Και που θα το στηρίξουν αυτό, όταν οι ίδιοι σου λένε, διώξε από τη δουλειά τους, χιλιάδες νέους ανθρώπους και μείωσε τους μισθούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα....

Αναφερόμαστε στους ΛΑΘΡΟμετανάστες
και όχι τους οικονομικούς μετανάστες

Και για να μη παρεξηγηθούμε από κάποιους που δεν έχουν τη νοημοσύνη να καταλάβουν αυτό που γράφουμε πιο πάνω να επισημάνουμε το εξής:

Αναφερόμαστε στους ΛΑΘΡΟμετανάστες, που κατά χιλιάδες έχουν εισρεύσει στη χώρα μας, χωρίς χαρτιά, χωρίς να δουλεύουν νόμιμα, κάνοντας δουλειές του ...ποδαριού (παράνομη εργασία) ή ακόμα σε κάποιες περιπτώσεις έχουν γίνει κάποιοι κακοποιά στοιχεία, προκειμένου να μπορέσουν να ζήσουν.

Αυτούς τους ανθρώπους λέμε να μαζέψουν και να τους στείλουν από 'κει που ήρθαν.

Οι Έλληνες ήταν μετανάστες με
προϋποθέσεις και όχι λαθρομετανάστες
Όχι τους οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι σε πάρα πολλές περιπτώσεις, τις οποίες όλοι λίγο-πολύ συναντάμε στην καθημερινότητά μας, έχουν ενσωματωθεί απόλυτα στην τοπική κοινωνία που ζούνε, έχουν ονοματεπώνυμο (τους γνωρίζουν δηλαδή με το όνομά τους, οι συμπολίτες οι ή συγχωριανοί τους), σταθερή εργασία και γενικά ένα βίο, νόμιμο και παραγωγικό.

Εξάλλου, η χώρα μας, έχει ζήσει τη μετανάστευση, σε Αμερική, Γερμανία κλπ, όμως τότε που γινόταν αυτό, υπήρξαν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ο μετανάστης έφευγε από την Ελλάδα μ' όλες τις διατυπώσεις και τα απαραίτητα χαρτιά, αφού δεν μπορούσε να ξεκινήσει να πάει στη Γερμανία, ή στην Αμερική, αν δεν είχε σχετική πρόσκληση με την απαραίτητη εξασφάλιση του χώρου στον οποίο θα εργαζόταν.

Οπότε, πρέπει να σταματήσει επιτέλους, αυτή η ...καραμέλα, ότι οι Έλληνες έχουν ζήσει τη μετανάστευση και πρέπει να είναι προστατευτικοί απέναντι σ' όλους αυτούς τους ΛΑΘΡΟμετανάστες που έχουν καταλάβει το κέντρο της Αθήνας, αλλά και σχεδόν, όλη την περιφέρεια.

Ας ελπίσουμε ότι με το νομοσχέδιο αυτό, που κατατέθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, για την «Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής και την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην κοινοτική οδηγία σχετικά με την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών», θα γίνει μια αρχή προς την κατεύθυνση, απομάκρυνσης των ΛΑΘΡΟμεταναστών, από την Ελλάδα και γενικότερα για την Ευρώπη, αφού η χώρα μας είναι το Νοτιοανατολικό σύνορο της Ευρώπης, οπότε και πύλη εισόδου σ' αυτήν.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για
την αδειοδότηση μεταναστών

Ο υπουργός τόνισε ότι δεν πρόκειται για νομοσχέδιο αδειοδότησης μεταναστών, αλλά απλώς για νομοσχέδιο το οποίο ρυθμίζει το ζήτημα της απονομής ασύλου σε πρόσφυγες.

Και όπως χαρακτηριστικά είπε πρόκειται για ένα νομοσχέδιο με καθαρά ανθρωπιστικό περιεχόμενο, υπογραμμίζοντας ότι είναι αδύνατον στα διεθνή «φόρα» να δικαιολογήσουμε ως χώρα, γιατί η Ελλάδα δεν έχει κανένα αξιόπιστο μηχανισμό εξέτασης των αιτημάτων ασύλου: «Η ανεκδιήγητη διαδικασία ασύλου που εφαρμόζαμε μέχρι σήμερα, έχει γίνει το διαβατήριο των πάσης φύσης μεταναστών για την Ευρώπη».

Με το νομοσχέδιο αυτό, θεσπίζεται η Υπηρεσία Ασύλου, με αρμοδιότητα την ταχεία εξέταση των αιτημάτων ασύλου και την Αρχή Προσφύγων, για εξέταση σε δεύτερο βαθμό των σχετικών αιτημάτων.

Επιπλέον ιδρύεται Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, για την αποτελεσματική διαχείριση των υπηκόων τρίτων χωρών που εισέρχονται στη χώρα.

Τα βασικότερα προβλήματα τα οποία σκοπεύει να επιλύσει το νομοσχέδιο είναι:

- Η έλλειψη πρόβλεψης για διαδικασίες έγκυρης πιστοποίησης της ταυτότητας των λαθρομεταναστών, σε σχέση με αυτά που πραγματικά έχουν ανάγκη εθνικής ή διεθνούς προστασίας

- Η έλλειψη πρόβλεψης για επαρκή χρόνο συλλογής πληροφοριών για τα πρόσωπα αυτά

- Η ελλιπή ενημέρωση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους αλλοδαπούς σχετικά με την περαιτέρω μεταχείρισή τους και

- Ο ελλιπής ιατρικός έλεγχος των αλλοδαπών

Πιστεύω, είπε ο υπουργός, ότι η αποτελεσματική λειτουργία των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής, θα αμβλύνει σταδιακά το φαινόμενο και θα ανακουφίσει την κοινωνία από ένα σοβαρό πρόβλημα.

Κοινή θέση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης (οι δύο αυτοί πολιτικοί χώροι ψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο) είναι να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για αναθεώρηση της συνθήκης "Δουβλίνο ΙΙ" για να πάψει η χώρα να είναι πύλη εισόδου λαθρομεταναστών. 

ΠΗΓΗ :http://odysseaschios.blogspot.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου