Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ....


Με τους αιρετούς να καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος των καθήμενων του ΟΜΗΡΕΙΟΥ, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 19 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία του νέου αιρετού "Καλλικρατικού" Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.


Σε ένα κατάμεστο χώρο, ο Δήμαρχος του ενιαίου πλέον Δήμου Χίου, Πολύδωρος Λαμπρινούδης αναφέρθηκε στη σύντομη ομιλία του στην ανάγκη συνεργασίας όλων των πλευρών για να προχωρήσει μπροστά ο τόπος.
«Στο νέο Δήμο Χίου, δεν περισσεύει κανείς», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας την ανάγκη αρμονικής συνεργασίας όλων ανεξαιρέτως των αιρετών του νέου Δήμου ώστε "το όραμα να γίνει πράξη".

 Ως βασικούς άξονες ανάπτυξης του νησιού έθεσε την ολοκλήρωση του λιμένα των Μεστών, με την παράλληλη ένταξή του στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΧΩΔΕ, την εξασφάλιση – διεκδίκηση χρηματοδότησης για τις απαλλοτριώσεις ώστε να

προχωρήσει η επέκταση του αεροδρομίου, την επαναδημοπράτηση του φράγματος Κόρης Γεφύρι, καθώς και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Για τοπικό μνημόνιο που πλήττει τα κεκτημένα της αυτοδιοίκησης έκανε λόγο ο επικεφαλής της ΛΑΣ Μάρκος Σκούφαλος, στη σύντομη τοποθέτησή του, αμέσως μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου ορκωμοσίας, λέγοντας ότι ο πολιτικός

του όρκος προβλέπει τη διαρκή μάχη σε όλα τα πεδία, για το συμφέρον του λαού και σαν μια απάντηση για τα σχόλια και από το Μητροπολίτη Χίου κ. Διονύσιο για όσους δεν ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο.

Την ορκωμοσία, παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Σοφία Θεολογίτου, ο πρώτος αιρετός Αντιπεριφερειάρχης Χίου Κώστας Γανιάρης,  ο Στρατιωτικός Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Θεοχάρης Πανόπουλος, αλλά και συγγενείς και φίλοι των αιρετών του Ενιαίου Δήμου Χίου.
 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΦΩΤΟ: kounoupi.gr











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου