Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΙΧ

2500 ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΠΕΡΣΙ
Μπορεί τα τέλη κυκλοφορίας να μειώθηκαν σε σχέση με πέρσι, μεγάλο ωστόσο παραμένει το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας που  προσέρχονται στην εφορία για να καταθέσουν τις πινακίδες των Ι.Χ αυτοκινήτων και δικύκλων και να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.
Η κατάργηση από φέτος των κριτηρίων παλαιότητας, η υιοθέτηση του κριτήριου κυβισμού με αναλογικό τρόπο και η ενσωμάτωση του ειδικού φόρου μεγάλου κυβισμού επέφεραν μείωση των τελών και σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της ΔΟΥ Χίου Ζ. Κιτριλάκη «η προσέλευση του κόσμου καταγράφεται  μειωμένη σε σχέση με πέρσι, όταν και κατατέθηκαν  2400 περίπου πινακίδες αυτοκινήτων και δικύκλων, ωστόσο και φέτος υπάρχουν πολλοί που επιλέγουν να ακινητοποιήσουν τα οχήματα τους».
Αν και δεν έχει γίνει ακόμα η σχετική καταμέτρηση, ο αριθμός τους εκτιμάται ότι θα φτάσει τις 1000 ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι πέρα από τα πολύ παλιά αυτοκίνητα που οι ιδιοκτήτες τους αποφασίζουν να ακινητοποιήσουν υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις καινούριων αυτοκινήτων, κυρίως μεγάλου κυβισμού που οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να συντηρήσουν δεδομένης και της αύξησης της τιμής της βενζίνης και επιλέγουν έτσι, έστω και προσωρινά να τα ακινητοποιήσουν.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι ιδιοκτήτες όταν προσέρχονται στην εφορία είναι :οι  πινακίδες, η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, η ταυτότητά τους και υπεύθυνη δήλωση για το πού θα εγκαταστήσουν το αυτοκίνητο. 
Όσο για τα τέλη κυκλοφορίας ο κ.Κιτριλάκης επισημαίνει ότι όσοι λάβει τα σχετικά ειδοποιητήρια δεν χρειάζεται να προσέρχονται στην εφορία αλλά μπορούν να τα πληρώνουν σε οποιαδήποτε τράπεζα ή στα ταχυδρομεία.
πηγή :patrida-tv

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου