Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Φέσι για το Τουριστικό χωριό-Χιώτη πλήρωνε....



 Στα δικαστήρια βρίσκεται η Προμηθευτική Α.Ε. (εταιρεια του Δήμου Χίου) με την εταιρεία που εκμεταλλευόταν την τελευταία 5ετία το τουριστικό χωριό του Αίπους έχοντας οικονομικές διαφορές ύψους 160.000 ΕΥΡΩ.
Χρειάστηκε βέβαια για να ενημερώσει ο Δήμος Χίου για την κατάσταση που επικρατεί στο Αίπος τηλεοπτικό ρεπορτάζ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ που ανέδειξε την εγκατάλειψη του χώρου.
Συγκεκριμένα στο σχετικό δελτίο τύπου ο Δήμος Χίου αναφέρει:

"       Πριν από 5 χρόνια είχε εκχωρηθεί η εκμετάλλευση του τουριστικού χωριού στο Αίπος, για μεν τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις από την Προμηθευτική Α.Ε. του πρώην Δήμου Ομηρούπολης, για τις δε αθλητικές εγκαταστάσεις από τον πρώην Δ. Ομηρούπολης στην εταιρεία Αίπος Α.Ε..
          Η νέα δημοτική αρχή, αφού ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη παραχώρηση και λαμβάνοντας υπόψη ότι η Αίπος Α.Ε. δεν εκπλήρωνε τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς την Προμηθευτική και προς τον πρώην Δ. Ομηρούπολης ( οφείλεται ποσό 160.000€ περίπου), ανέλαβε πρωτοβουλίες, με δικαστικές αποφάσεις, να καταγγείλει τις συγκεκριμένες συμβάσεις και να περιέλθουν στο δήμο οι εν λόγω εγκαταστάσεις.  
          Οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις παραδόθηκαν στην Προμηθευτική Α.Ε. στις 17/6/2011 και αναζητείται τρόπος εκμετάλλευσης τους, ενώ όσον αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ακόμα εκκρεμεί η δικαστική απόφαση και δεν έχουν παραδοθεί από την εταιρεία Αίπος Α.Ε.
          Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, αλλά και της εγκατάλειψης των αθλητικών εγκαταστάσεων τα τελευταία χρόνια από την Αίπος Α.Ε., είναι η σημερινή κατάσταση, την οποία περιγράφετε.
          Ο νέος δήμος Χίου έχει προγραμματίσει για τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, αφού ολοκληρωθούν οι δικαστικές αγωγές, που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Αυτή είναι η κατάσταση για την πλήρη και σωστή ενημέρωση των δημοτών μας.
Από το γραφείο τύπου 


πηγή - chiosnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου