Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

«Το Συμπόσιον του Έρωτος» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου‏ από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ με έδρα τη Χίο, οργανώνει την εκδήλωση: «ΕΡΩΤΑΣ – ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 11 π.μ. στον εκθεσιακό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Χίου (Μιχάλων 10).
Η εκδήλωση «ΕΡΩΤΑΣ – ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ», πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Κ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΤ και συμπεριλαμβάνει την ανάγνωση -υπό μορφή Θεατρικού Αναλογίου- του έργου: «Το Συμπόσιον του Έρωτος»* (Πλατωνικός Διάλογος σε Θεατρική μεταφορά – Ελεύθερη απόδοση: Γιάννη Ζαφείρη), ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση με θέμα: «Τα συμπόσια στην αρχαιότητα και η λατρεία της Αφροδίτης και του Έρωτα», μέσα από τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Χίου, υπό τη φροντίδα της Δέσποινας Τσαρδάκα, Αρχαιολόγου Κ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΤ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Το έργο θα αναγνώσουν οι: Αναστασάκη Ηρώ, Ζαφείρης Γιάννης, Λεβιτικός Αντώνης, Μακριάς Στέλιος, Παυλιδάκης Γιώργος, Πιπίδης Μάριος και Στάθης Μανώλης
 ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου