Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΛΕΨΑΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ



ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Αντιμέτωπες με μια ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη ήρθαν οι εκπαιδευτικοί στο νηπιαγωγείο του Νεοχωρίου, που πηγαίνοντας το πρωί της Δευτέρας στο νηπιαγωγείο διαπίστωσαν ότι έχει κλαπεί το πετρέλαιο θέρμανσης του σχολείου. Το συμβάν εκτιμάται ότι σημειώθηκε βραδινές ώρες Παρασκευής ή Σαββάτου, όταν οι δράστες, που πιθανολογείται ότι είναι πάνω από ένας,  έσπασαν την πόρτα του υπόγειου του σχολείου, κατευθύνθηκαν προς το λεβητοστάσιο και αφαίρεσαν από την δεξαμενή που είχε περίπου 700λίτρα, μεγάλη ποσότητα πετρελαίου.
Είναι αξιοσημείωτο ότι η σχολική επιτροπή είχε διαθέσει μέσα στην εβδομάδα περίπου 500€ για την προμήθεια 500 λίτρων πετρελαίου, γεγονός που φαίνεται να το γνώριζαν οι δράστες. Όπως δηλώνει ο πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής παιδείας Ν.Νύκτας, οι δράστες πρέπει να χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να μεταφέρουν το πετρέλαιο, κάτι που το έκαναν είτε με μπιτόνια είτε με κουβάδες, αλλά δεν έγιναν αντιληπτοί από κανέναν μιας και το λεβητοστάσιο βρίσκεται  στην πίσω μεριά του σχολείου και δεν είναι ορατό απο τον κεντρικό δρόμο.


Ο ίδιος ανέφερε ότι τώρα ο δήμος θα δώσει κάποια χρήματα προκειμένου το σχολείο να βάλει πετρέλαιο, ζήτησε ωστόσο από τους καθηγητές και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να πάρουν επιπλέον μέτρα ασφαλείας μιας και τέτοια περιστατικά είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν το επόμενο διάστημα, δεδομένης της τιμής του πετρελαίου.
Πάντως περιστατικό κλοπής πετρελαίου, αν και δεν καταγγέλθηκε στην αστυνομική διεύθυνση, είχε σημειωθεί και πριν απο μερικές μέρες απο σπίτι στο Βροντάδο.
tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου