Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

CHIOSRUNNING: O ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ


Αφορμή για την ίδρυση του Αθλητικού Συλλόγου, ChiosRunning (Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου)  ήταν ένα τραγικό γεγονός, ο θάνατος ενός συναθλητή του Μαραθωνοδρόμου, Γιώργου Παπάδη. Αγωνιστικά ήταν ο πρώτος από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου που ασχολήθηκε με τις μεγάλες αποστάσεις. Είχε τρέξει 3 φορές την κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου, ένα Μαραθώνιο στη Ρώμη και ένα στη Μεσσήνη. Φυσικά και πολλούς ημιμαραθώνιους αγώνες, καθώς και πάρα πολλούς αγώνες 20χλμ, 10χλμ κλπ.. Στην σελίδα του ChiosRunning στο διαδίκτυο γράφουν οι συναθλητές του Γιώργου: "Ήταν ο μέντορας μας, μας συμβούλευε, μας εμψύχωνε, και μας βοηθούσε με τις γνώσεις του. Τρέξαμε σε πολλούς αγώνες μαζί και διανύσαμε αρκετά χιλιόμετρα. Ο τελευταίος του αγώνας ήταν την 1η Μαΐου 2011 στον ημί - μαραθώνιο του Φλοίσβου (Ποσειδώνιο).". 
Ο Σύλλογος εκτός από το στίβο και τις μεγάλες αποστάσεις δραστηριοποιείται στην Ορειβασία, στην Ποδηλασία, στο Τριάθλο, στην Κολύμβηση και στο Πόλο. Ήδη οι αθλητές του έχουν συμμετέχει σε αρκετούς αγώνες μεγάλων αποστάσεων και έχουν καταλάβει πολύ ικανοποιητικές θέσεις. Στις 19 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι εκλογές για την συγκρότηση του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, ενώ στους άμεσους στόχους είναι το καλοκαίρι να διοργανωθεί ένα ημιμαραθώνιος με συμμετοχή αθλητών από το εξωτερικό στη μνήμη του Γ. Παπάδη. 
Εμπνευστής του συλλόγου είναι ο Μ. Σημιριώτης, ενώ ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη συγκαταλέγονται ο γνωστός τερματοφύλακας της Δάφνης, Γ. Παϊδούσης, ο παλιός διαιτητής, Ν. Ντάτης, ο Χιώτης Πρωταθλητής των Μεγάλων Αποστάσεων, Χρ. Μερούσης κ.α..  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου