Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΞΙΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΜΟΥ


PhotobucketΑπάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή, σχετική με τη βύθιση του τουρκικού φορτηγού πλοίου «Dogu Haslaman», μεταξύ Σάμου και Χίου, αναφέρει ότι «…δεν διαπιστώθηκε πρόκληση ρύπανσης της θάλασσας από τη βύθιση του πλοίου».
Στο ερώτημα της βουλευτή για τις ενέργειες που ακολούθησαν τη βύθιση του πλοίου, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι: «…ενημερώθηκε επί του συμβάντος το Περιφερειακό Κέντρο για την Αντιμετώπιση Περιστατικών Ρύπανσης της Μεσογείου….και ζητήθηκε να γνωστοποιήσει τον τύπο και την ποσότητα του φορτίου και των καυσίμων επί του πλοίου, στο πλαίσιο της διαδικασίας που προβλέπεται από το Πρωτόκολλο της Σύμβασης της Βαρκελώνης για τη συνεργασία των κρατών – μελών για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών».
Επιπλέον, «…η αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου του Λ.Σ. έχει δώσει οδηγίες/εντολές προς τις Λιμενικές Αρχές της χώρας για εντατικοποίηση των προβλεπόμενων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ρύπανσης της θάλασσας και των ακτών».
«Τέλος, σημειώνεται ότι το ανωτέρω ναυάγιο βρίσκεται εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων και για το λόγο αυτό δεν τυγχάνουν εφαρμογής οι διατάξεις του ν.2881/2001 αναφορικά με την ανέλκυση και απομάκρυνση ναυαγίων».


Διαβάστε περισσότερα: http://www.chiospress.gr/news/%ce%b4%ce%b5%ce%bd%20%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bb%ce%b5%cf%80%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9%20%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%ba%cf%85%cf%83%ce%b7%20%cf%84%ce%b7%cf%83%20%cf%84%ce%bf%ce%be%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%83%20%ce%b2%ce%bf%ce%bc%ce%b2%ce%b1%cf%83%20%ce/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου