Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Τέλος το μειωμένο ΦΠΑ?Θα αντισταθούμε?

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι φορείς τόσο του Βορείου Αιγαίου όσο και τοπικά αφού πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν μέσα στα νέα μέτρα του μνημονίου 2 να συμπεριλαμβάνεται η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά του Αιγαίου.
Για το σκοπό αυτό το απόγευμα της Πέμπτης και τοπικά θα γίνει συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση του Επιμελητηρίου,  και τους υπόλοιποους φορείς για να γίνει συντονισμός δράσεων ενώ έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί στη Μυτιλήνη ο Περιφερειάρχης Ν.Γιακαλής.
Όπως κατά καιρούς έχουν επισημάνει με επιστολές και δηλώσεις τους οι φορείς η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά αποτελεί «κόκκινη γραμμή» και αιτία για μαζικές διαμαρτυρίες και αντιδράσεις.
Στην τελευταία μάλιστα ανακοίνωση του  ο Πρόεδρος του Χιώτικου Επιμελητηρίου αναφέρει «Είναι πρόδηλο ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ θα βρει το σύνολο των μαζικών φορέων αλλα και τον κοινωνικό ιστό του Αρχιπελάγους ενωμένο και έτοιμο να αποτρέψει μια ακόμα προσπάθεια υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου του νησιώτη».

tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου