Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Διαμαρτυρία ΕΛΜΕ, θα λειτουργήσουν μουσικά και αθλητικά σχολεία;

 "Ενώ συμπληρώνονται δύο (2) μήνες από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, τα Μουσικά Σχολεία της χώρας υπολειτουργούν, όπως άλλωστε και το Μουσικό Σχολείο της Χίου, γιατί δεν έχει ακόμα διοριστεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό των ειδικοτήτων μουσικής. Είναι απαράδεκτη η προσπάθεια εκ μέρους του Υπουργείου για κάλυψη 60 ωρών πιάνου με 15 ωρομίσθιους των 4 ωρών έκαστος"., σημειώνει σε επιστολή της η ΕΛΜΕ προς την Υπουργό Παιδείας και την Περιφερειακή Δ/νση  Εκπ/σης  Βορ.Αιγαίου και συνεχίζει:

Ίδια η κατάσταση και στα ΤΑΔ- ΕΤΑΔ, ένα θεσμό με πολυετή ιστορία και με μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό στη χώρα μας , υποβαθμίζονται, γιατί το Υπουργείο Παιδείας και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού πρώτον δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τη χρηματοδότηση της μεταφοράς των μαθητών, πράγμα που πάντα γινόταν πιο νωρίς και δεύτερον δεν έχουν προχωρήσει ακόμα οι προσλήψεις των καθηγητών Φυσικής Αγωγής που πρέπει να εργαστούν σε αυτά (στις 6/10/2010 έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων καθηγητών Φ.Α., ενώ άλλοτε αυτό γινόταν στα τέλη Μαΐου της προηγούμενης σχολικής χρονιάς!)

    Ακόμη διερωτόμαστε τι θα γίνει με την λειτουργία της ΠΔΣ (Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη).Ένα θεσμό που θα ‘πρεπε να λειτουργεί σε όλες τις σχολικές μονάδες τουλάχιστον από 1η Σεπτεμβρίου για να βοηθήσει ουσιαστικά τους μαθητές που την επιζητούν και να στηρίξει τις οικογένειές τους σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Κι όμως βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου και ακόμα αναμένουμε την εγκύκλιο για έναρξη της.

    Φαίνεται ότι το περιβόητο «πρώτα ο μαθητής» που επαγγέλλεται η κ. Υπουργός Παιδείας δεν ισχύει για τους μαθητές αυτών των σχολείων αφού είναι απολύτως λογικό οι συνάδελφοι που περιμένουν να εργαστούν αλλά και οι γονείς και οι μαθητές να αισθάνονται εξαπατημένοι από τις εξαγγελίες και τα μεγάλα λόγια περί «Νέου Σχολείου».

    
Όσο περνά ο καιρός γίνεται προφανές ότι η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας είναι προς την κατεύθυνση να απαξιώσει σταδιακά με διάφορους τρόπους (και κυρίως με την καθυστέρηση διορισμού εκπαιδευτικών) τα Μουσικά και Αθλητικά Σχολεία καθώς και την ΠΔΣ, ώστε οι μαθητές απογοητευμένοι να αποχωρούν από αυτά και να οδηγηθούν σε κλείσιμο. Γιατί είναι άλλο ζήτημα η έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου για πιθανές αλλαγές σε κάθε είδους «ειδικό» σχολείο, ώστε να αλλάξουν εκπαιδευτικές πολιτικές ή να δημιουργηθούν αντίστοιχες υποδομές σε όλα τα σχολεία και άλλο η διάλυσή τους με τη «μέθοδο της διολίσθησης και της υποβάθμισης».

     Δυστυχώς παρατηρούμε ότι εκπαιδευτικοί θεσμοί που δεν σχετίζεται με την απόλυτα απαραίτητη λειτουργία της βασικής δομής της εκπαίδευσης ή δεν συγκεντρώνουν πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, αφήνονται στο περιθώριο ή και καταργούνται.

    Απαιτούμε, το ΥΠΔΒΜΘ να λύσει αυτά τα προβλήματα γιατί είναι επιτακτική ανάγκη να στηριχθούν τώρα αυτοί οι θεσμοί και αυτά τα σχολεία με προσλήψεις εκπαιδευτικών και με χρηματοδότηση της λειτουργίας τους.


                                               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΜΠΡΙΛΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ                                               ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ


ΠΗΓΗ:CHIOSNEWS.GR

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου