ΤΟ ΑΡΘΡΟ:
Φαίνεται ότι το «ουδείς προφήτης στον τόπο του» δεν εφαρμόζεται μόνο επί ανθρώπων, μπορεί –δυστυχώς– να αντικατοπτρίζει και την τύχη εμβληματικών προϊόντων γαστρονομίας. Έχω στο μυαλό μου τη μαστίχα Χίου. Μπορεί να λατρεύουμε το μετα-παραδοσιακό image που της έδωσαν τα Mastiha Shop, όμως στην ελληνική εστιατορική σκηνή παίζει ελάχιστα, καθώς περιορίζεται στο να αρωματίζει ρυζόγαλα και πανακότες το πολύ. Τα καλά νέα έρχονται, λοιπόν, από το εξωτερικό. Είχα δοκιμάσει τον Απρίλιο ένα πιάτο στο εστιατόριο του Carlo Cracco στο Μιλάνο που με ενθουσίασε: ριγκατόνι βρασμένα σε γάλα και μαστίχα με το σινιέ Cracco μαριναρισμένο του αβγό. ο Ιταλός διάσημος σεφ ερωτεύτηκε τη μαστίχα στην Ελλάδα και δημιούργησε ένα γοητευτικό πιάτο με υπαινικτική αρωματική πικράδα. Ακόμη μία μεγαλύτερη έκπληξη με περίμενε πριν από λίγες ημέρες σε ένα από κορυφαία εστιατόρια του κόσμου, το «Mugaritz» στο Σαν Σεμπάστιαν. Ο επίσης ερωτευμένος με τη μαστίχα Andoni Aduriz (φωτό- μάγεψε στους Χρυσούς Σκούφους το 2007) βάζει στην κορυφή ενός υπέροχα ζελατινώδους και μαστιχωτού μπακαλιάρου 3-4 δάκρυα μαστίχας, και είναι απίστευτα όμορφο το πώς ταιριάζουν οι υφές και τα αρώματά τους. είναι ένα πιάτο βαθιά φιλοσοφημένο και συγκινητικό. Δεν είναι καιρός να πούμε και στα δικά μας;
Φαίνεται ότι το «ουδείς προφήτης στον τόπο του» δεν εφαρμόζεται μόνο επί ανθρώπων, μπορεί –δυστυχώς– να αντικατοπτρίζει και την τύχη εμβληματικών προϊόντων γαστρονομίας. Έχω στο μυαλό μου τη μαστίχα Χίου. Μπορεί να λατρεύουμε το μετα-παραδοσιακό image που της έδωσαν τα Mastiha Shop, όμως στην ελληνική εστιατορική σκηνή παίζει ελάχιστα, καθώς περιορίζεται στο να αρωματίζει ρυζόγαλα και πανακότες το πολύ. Τα καλά νέα έρχονται, λοιπόν, από το εξωτερικό. Είχα δοκιμάσει τον Απρίλιο ένα πιάτο στο εστιατόριο του Carlo Cracco στο Μιλάνο που με ενθουσίασε: ριγκατόνι βρασμένα σε γάλα και μαστίχα με το σινιέ Cracco μαριναρισμένο του αβγό. ο Ιταλός διάσημος σεφ ερωτεύτηκε τη μαστίχα στην Ελλάδα και δημιούργησε ένα γοητευτικό πιάτο με υπαινικτική αρωματική πικράδα. Ακόμη μία μεγαλύτερη έκπληξη με περίμενε πριν από λίγες ημέρες σε ένα από κορυφαία εστιατόρια του κόσμου, το «Mugaritz» στο Σαν Σεμπάστιαν. Ο επίσης ερωτευμένος με τη μαστίχα Andoni Aduriz (φωτό- μάγεψε στους Χρυσούς Σκούφους το 2007) βάζει στην κορυφή ενός υπέροχα ζελατινώδους και μαστιχωτού μπακαλιάρου 3-4 δάκρυα μαστίχας, και είναι απίστευτα όμορφο το πώς ταιριάζουν οι υφές και τα αρώματά τους. είναι ένα πιάτο βαθιά φιλοσοφημένο και συγκινητικό. Δεν είναι καιρός να πούμε και στα δικά μας;
ΠΗΓΗ:PATRIDA TV
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου